Verdens-toeren Jannik Sinner afviser sammenligninger med Djokovic og Alcaraz

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Verdens-toeren Jannik Sinner afviser sammenligninger med Djokovic og Alcaraz
Sinner får hård konkurrence på ATP-touren
Sinner får hård konkurrence på ATP-tourenProfimedia
Jannik Sinner (22) afviste tirsdag, at han er den bedste spiller i verden lige nu, og sagde, at han ikke bør sammenlignes med sine rivaler i top tre, Novak Djokovic (36) og Carlos Alcaraz (20).

Den italienske verdensstjerne kan komme i nærheden af Novak Djokovic på førstepladsen, hvis han vinder ATP-turneringen i Madrid i løbet af de næste 14 dage, og han ankommer til den spanske hovedstad med masser af selvtillid og en imponerende sejrs- og nederlagsstatistik på 25-2 i denne sæson.

Den regerende Australian Open-mester, som har vundet tre titler i 2024, ligger nummer et i ATP's Race to Turin og er 1.650 point foran Daniil Medvedev på andenpladsen.

"Jeg synes, det er et svært spørgsmål at besvare. Vi ser altid kun dette øjebliksbillede, og jeg tror, at det nogle gange er godt, men andre gange ikke så godt," sagde Sinner til journalister i Madrid.

"Jeg mener stadig, at man ikke kan sammenligne mig med Novak med alt, hvad han har opnået. Og det samme gælder for Carlos. Carlos har også vundet mere end mig."

"Jeg har stor respekt for dem begge. Jeg prøver bare at spille mit spil og forstå, hvad der fungerer bedst for mig, og så må vi se, hvad jeg kan opnå."

Sinner er aldrig kommet længere end til tredje runde i nogen af sine to tidligere optrædener i Caja Magica, og det vil han forsøge at ændre på denne gang.

I fraværet af Djokovic, som har trukket sig fra turneringen, er Sinner topseedet i Madrid, hvor han møder Richard Gasquet eller Lorenzo Sonego i anden runde.

"Jeg plejede at kæmpe en del i de foregående år for at finde mit niveau her, så det bliver interessant at se, hvordan jeg kommer til at spille i år," tilføjede han.

Alcaraz tilbage fra skade

I mellemtiden havde Alcaraz ingen betænkeligheder ved at beskrive Sinner som spillets bedste lige nu, og den spanske nummer tre i verden erkender, at det bliver svært at stoppe hans gode ven og rival fra at overtage førstepladsen på ranglisten.

"Han er farlig, han er virkelig farlig. Han er den bedste spiller i verden lige nu," siger Alcaraz, som er den dobbelte forsvarende mester i Madrid.

"Mange tror måske, at hans tennis ikke egner sig så godt til grus, men han laver også gode resultater på grus, han kan vinde alle turneringer, han deltager i, og jeg kæmper med ham og Novak om at være på førstepladsen,"

"Helt ærligt, det bliver svært. De fortjener at være der, og lad os se, hvad der kommer til at ske i de næste turneringer."

Alcaraz kommer fra en skade i højre arm, der tvang ham til at springe turneringerne i Monte Carlo og Barcelona over.

Han sagde, at han har formået at øge intensiteten i sin træning siden sin ankomst til Madrid og håber at være 100 procent klar til sin åbningskamp på lørdag mod enten Arthur Rinderknech eller Alexander Shevchenko.

På tærsklen til turneringen deltog Alcaraz i Laureus World Sports Awards og overrakte Real Madrid-stjernen Jude Bellingham prisen for årets gennembrud, hvor han holdt en imponerende tale på engelsk foran et talstærkt publikum.

"Jeg følte mig ikke godt tilpas på scenen. Jeg var så nervøs. Jeg øvede den tale næsten 50 gange i løbet af ugen bare for at være sikker på, at den ville blive perfekt, og jeg rystede, mine ben rystede. Jeg er ikke vant til at holde en tale foran sportslegender og foran den slags mennesker," indrømmede Alcaraz.

Imens håber verdens nummer fire, Medvedev, at han kan undgå endnu et raserianfald på banen, hvis han bliver konfronteret med tvivlsomme dommerkendelser, efter at hans voldsomme reaktion på omstridte kendelser i Monte Carlo skabte overskrifter.

Mens de fleste store turneringer har indført elektronisk line-calling, bruger mange grus-turneringer stadig linjedommere, da boldens mærke bør være let at se på den røde jord.

Monte Carlo var dog vidne til adskillige problemer med dommerne, og Medvedev er klar over, at han er nødt til at finde en måde at kontrollere sit temperament på i løbet af grussæsonen.

"Der kan ske fejl. Jeg ville ønske, at jeg ikke havde reageret sådan, så lad os se, om det sker næste gang, jeg kan ikke love noget, men forhåbentlig kan jeg fokusere mere på kampen end på selve fejlen," sagde den 28-årige russer.