Djokovic har ingen planer om at sænke farten efter rekordsejr: OL trækker i serberen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Djokovic har ingen planer om at sænke farten efter rekordsejr: OL trækker i serberen

Søndag aften vandt Novak Djokovic for syvende gang i karrieren ATP-finalerne.
Søndag aften vandt Novak Djokovic for syvende gang i karrieren ATP-finalerne.Guglielmo Mangiapane/Reuters/Ritzau Scanpix
Tennisstjernen Novak Djokovic har ikke planer om at sænke farten, efter at han søndag sikrede sig sin syvende sejr ved sæsonfinalen, ATP Finals.

De syv sejre ved sæsonfinalen er en rekord. Inden søndagens finale delte Djokovic rekorden med legenden Roger Federer, der nåede at vinde sæsonfinalen seks gange.

36-årige Djokovic slutter året som nummer et på verdensranglisten, og han har i alt 24 grand slam-titler.

Efter søndagens kamp blev Djokovic spurgt, hvad der er tilbage for ham at opnå i tennis.

"Tja, man kan vinde fire grand slams og olympisk guld," sagde han spøgende.

"Jeg har altid haft de højeste ambitioner og mål. Det kommer ikke til at ændre sig næste år, det er helt sikkert. Det drive er der stadig."

Der er OL i Paris næste år. Det starter mindre end 14 dage efter Wimbledon og slutter kort før US Open.

Djokovic har ikke før vundet OL-guld.

"Det er klart et af de største mål næste år ud over grand slam."

"Det bliver en meget presset kalender, hvor man skal gå fra det langsomste underlag til det hurtigste og tilbage til det langsomste. Grus, græs, grus igen og så hardcourt. Selvfølgelig er det en meget krævende og udfordrende del af året."

Jannik Sinner, der måtte se sig slået af Djokovic i finalen ved ATP Finals, fremhæver den 36-årige serber som en inspiration.

"Han er en inspiration, fordi han, da han var yngre, arbejdede sig på den rette måde igennem alle årene før for at nå hertil. Det er også et af mine mål," sagde 22-årige Sinner til journalisterne.

"Det handler ikke kun om at se på én sæson. Du ser på denne sæson, og du siger, okay, jeg spillede godt. Men du er nødt til at spille godt hver eneste sæson, og du er nødt til at nå en vis alder, som er 35, 36, 37, og du kan stadig mærke kroppen på den rigtige måde."