Clara Tauson om præmiepenge fra Australian Open: "De holder ikke i et halvt år"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Clara Tauson om præmiepenge fra Australian Open: "De holder ikke i et halvt år"

Clara Tauson vil klatre op ad verdensranglisten i 2024
Clara Tauson vil klatre op ad verdensranglisten i 2024Profimedia
Efter højdepunktet som nummer 33 i verden i februar 2022 er Clara Tauson på baggrund af en række skadesafbud og tidlige exitter fra større turneringer faldet til nummer 96 på verdensranglisten.

Men i 2024 regner hun med at klatre op ad ranglisten endnu en gang.

"Målet er ikke bare at holde mig i top-100", siger hun, efter at belarusiske Victoria Azarenka eskorterede danskeren ud af Australian Open i anden runde.

Tauson var bitter efter nederlaget, der lød på 4-6, 6-3, 2-6, og hvor danskeren i andet sæt viste, at hun et stykke hen ad vejen godt kan følge med de større spillere.

"Jeg synes, at jeg viste bedre spil end til bare top-100. Hvis jeg kan gøre det igennem en hel kamp, så er jeg sikker på, at det bliver til mere end det", siger hun.

Den 21-årige dansker rejser fra Australien med flere hundredetusind kroner i præmiepenge, som dog ifølge hende selv ikke rækker særlig langt i forhold til at nå sine mål.

"Jeg ved ikke så meget om det økonomiske, men jeg kan love, at det ikke holder i et halvt år", siger hun.

Tauson har for nylig tilknyttet Holger Runes tidligere træner Lars Christensen, og det er blandt andet til ham, udgifterne går til.

"Det koster meget at have en træner tilknyttet, og så er der også flybilletter, rejseomkostninger og så videre", siger hun.

Christensen har dog ifølge Tauson selv indtil videre vist sig at være en god investering.

"Jeg har forbedret mig meget det seneste stykke tid, så hvis jeg får lidt flere kampe på det her niveau, kan jeg være med fra starten af en kamp hver gang", siger hun.

Tauson vandt i første runde over Greet Minnen, verdens nummer 67, uden de store problemer.

Men niveauskiftet fra belgieren til den tidligere verdensetter og dobbelte Australian Open-vinder Azarenka viste sig at være for meget i forhold til Tausons kampform.

"Det er svært for mig at møde en top 20-spiller efter kun at have spillet i en række mindre turneringer", siger hun. "Det var lidt noget andet at spille mod Greet. Men så snart, jeg kan levere det, jeg gjorde i andet sæt (mod Azarenka, red.), over to timer, skal det nok gå godt."