Steven Stamkos runder 500 NHL-mål med hattrick - Sharks i vildt comeback

Tampa-kaptajn Steven Stamkos er nu medlem af klub 500
Tampa-kaptajn Steven Stamkos er nu medlem af klub 500 Getty Images via AFP
Den 32-årige canadier er blot den tredje spiller der stadig er aktiv, der når den flotte milepæl. De to andre er Sidney Crosby med 810 samt Alexander Ovechkin med 538.

Vancouver Canucks - Tampa Bay Lightning 2-5

Det var Stamkos her, der og allevegne, da Lightning rullede forbi Canucks. 0-4 sagde tavlen i Rogers Arena efter 1. periode, blandt andet på to mål af Steven Stamkos. Den dårlige start kostede også en målmandsbytte hos Canucks, der ville sætte en prop i defensiven. Det lykkedes nogenlund da 2. periode forblev målløs. Hjemmeholdet forsøgte et comeback i 3. periode og fik også reduceret to gange i powerplay, men tættere på kom de ikke. Stamkos fuldendte karrierens 11. hattrick i NHL til sidst i opgøret, og Tampa har nu vundet fem kampe i streg.

San Jose Sharks - Dallas Stars 5-3

Man skulle langt ind i opgøret, før man for alvor kunne tro at Sharks ville få points ud af kampen. Syv minutter inde i kampens 2. periode var stillingen nemlig 3-0 til Stars, blandt andet på en scoring fra topscorer Jason Robertson. Mindre end seks minutter skulle hjemmeholdet bruge til at udligne den føring. Topscorer Timo Meier, og to assists fra Erik Karlsson, var medvirkende til at stillingen var 3-3 inden de sidste 20 minutter. Her fortsatte Karlsson sin flotte aften med endnu en assist og en scoring. Den erfarne svensker endte altså på fire points i det flotte comeback, hvor Logan Couture lukkede og slukkede i tomt bur.

New York Islanders - Boston Bruins 1-4

Bruins er med afstand det bedste hold i NHL for tiden, og den status cementerede de med en flot sejr på Long Island. Islanders kom ellers foran ved Zach Parise, og førte næsten frem til midtvejsmærket i kampen. To hurtige Boston-scoringer, blandet andet fra Charlie McAvoy, vendte opgøret på hovedet for Bruins, der var foran med 2-1 inden 3. periode. Et powerplay mål af Brad Marchand udbyggede føringen, og så var det ren kosmetik, at Boston fik scoret yderligere til slutresultatet 4-1.

Calgary Flames - Colorado Avalanche 1-4

Der var finsk sisu bag Colorados sejr over Flames. Alle fire mål signeret af spillere fra de 1000 søers land. Mikko Rantanen og dobbelt op fra Artturi Lehkonen, gav Avalanche en 3-0 føring efter første periode. Ingen mål i 2. periode, gjorde at Calgary skulle satse lidt, og de fik også reduceret i powerplay ved Tyler Toffoli. Calgary satsede til sidt uden målmand, og det kostede scoringen til 4-1, der dog aldrig reelt blev lavet. Rantanen skar ind foran Nikita Zadorov, der med en slashing slog staven ud af hænderne på finnen. I følge reglerne skal det takseres til et mål, og dermed altså også dobbelt op fra topscorer Rantanen.

Ottawa Senators - Pittsburgh Penguins 5-4 (OT)

Der var skiftende føringer og fem powerplay mål i et hæsblasende opgør mellen Senators og Penguins. 2-2 efter første periode, efter blandt andet mål og assist fra Pittsburghs Evgeni Malkin. Gæsterne kom også foran i 2. periode ved sæsonens første mål af Mark Friedmann, men igen var Ottawas powerplay på spil og 3-3 inden 3. periode. Ny powerplay scoring til Ottawa gjorde det til 4-3 inden Penguins udlignede til 4-4. Overtiden var kun 25 sekunder gammel, da Brady Tkachuk med et håndledsriv afgjorde kampen til hjemmeholets fordel.