Richarlison bragte gulddrømmene frem for Brasilien med vidundermål mod Serbien

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Richarlison bragte gulddrømmene frem for Brasilien med vidundermål mod Serbien
Richarlison følger sin smukke scoring til døren som en sand gentleman.
Richarlison følger sin smukke scoring til døren som en sand gentleman.ADRIAN DENNIS/AFP
Endelig skulle de brasilianske publikumsfavoritter træde ind til et VM igen, og det matchet med et vanligt kampvilligt, serbisk hold. Neymar var som sædvanlig et fokuspunkt for modstanderne, der gik hårdt til ham fra første færd. Men Brasilien er andet og mere end Neymar. Enter Richarlison.

Sikke man dog havde glædet sig til at se Brasilien på en bane ved VM igen. Holdet er og bliver noget særligt i VM-regi, og derfor var slutningen af første spillerunde ved VM imødeset af mange. Og med det hold, de kan mønstre over det meste af linjen, så var der også grund til forventninger. De lod dog lidt vente på at blive opfyldt mod Serbien, som det er set før i brassernes første kampe ved VM.

Kampen startede med et brasiliansk hold, der var bedst, men som hurtigt blev søgt bremset af Serbien, der ikke var kommet for at danse. Det gik især ud over Neymar, der tidligt så sammenbidt ud, og da også et tidligt gult kort til Strahinja Pavlovic for at klappe selvsamme Neymar ned. De tætte markeringer bekom tydeligvis ikke Brasilien vel, og de døjede med at finde vej til alvorligt store chancer.

Efter en halv time var et smukt brasiliansk opspil via højre side ved at blive til en scoring kort under mål, men igen var der en serber i vejen. Brasilien fortsatte med at være farlige, især ved vidunderdrengen Vinicius Jr., som flere gange satte serberne grå hår i hovedet. Han havde dertil to, gode muligheder som i sidste øjeblik blev blokeret af Serbien, der kæmpede, det slog gnister.

Mod slutningen af halvlegen gik der lidt stilstand i kampen, mens Brasilien tilsyneladende forsøgte at finde en alternativ gameplan. Sambaen gik noget trægt. Derfor måtte vi sande endnu en målløs halvleg ved VM. 

Da Richarlison blev til flyvefisk

I anden halvleg fortsatte brasserne dog deres fine spil, og efter en time tæskede Alex Sandro først bolden på indersiden af stolpen, inden forløsningen endelig indtraf for Brasilien, da Richarlison satte en ripost i mål. Men den afblegede Tottenham-spiller var på ingen måde færdig. Med lidt under tyve minutter igen indtraf VMs højdepunkt, da Richarlison modtog en ydersideaflevering i feltet fra en sprudlende Vinicius Jr., køligt tæmmede den op i luften, og derefter med et halvt vandret saksespark gjorde det hele færdigt på en måde, der lignede noget fra japanske fodboldtegnefilm. Så fik vi i den grad alligevel samba. Utroligt mål af den meget formstærke Tottenham-spiller.

Richarlisons 2. mål
Richarlisons 2. målFS

Læs mere om Richarlisons tur mod stjernerne her

Brasilien lignede nu for alvor fordums storhed, og de spillede videre på samme måde som før. Til serbernes uheld. Først sendte Casemiro et kruvet skud på overliggeren, og derfra sværmede det om stakkels Milenkovic-Savic i det serbiske mål.

De holdt den dog på et begrænset nederlag, mens Brasilien for alvor har meldt sig ind som guldkandidater ved denne slutrunde. 

Se og læs om fem af vores udvalgte scoringer fra VM nogensinde her.

Kampstatistik
KampstatistikFlashscore