Redaktørens valg: Manchester United-Liverpool, Copa del Rey-finale og FCK på hævntogt

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktørens valg: Manchester United-Liverpool, Copa del Rey-finale og FCK på hævntogt
Opdateret
Det seneste møde mellem Manchester United og Liverpool (i FA Cuppen) var en af sæsonens bedste kampe.
Det seneste møde mellem Manchester United og Liverpool (i FA Cuppen) var en af sæsonens bedste kampe.AFP, Flashscore
Der er nogle store fodboldkampe at se frem til i denne weekend med pokaler på højkant i Tyrkiet og Spanien, FCK, der søger at komme tilbage fra chokket mod Brøndby, og en absolut blockbuster i Premier League på søndag. For dem, der ikke er fodboldfans, bør det japanske Grand Prix med deltagelse af Kevin Magnussen kunne holde dig underholdt.

Her er, hvad vores redaktører sætter kryds ved i deres kalendere i den kommende weekend:

Lørdag den 6. april

Copa del Rey-finalen - 22:00

En pokalfinale mellem to af de største og bedste hold i turneringen kan være spændende, men det føles bare, som om det betyder mere, når det er mellem to hold, der ikke var forventet at være der.

Der er to af den slags hold i Copa del Rey-finalen på lørdag, hvor Athletic Bilbao skal op mod Mallorca. Begge har haft en fantastisk pokalturnering, hvor førstnævnte har slået Barcelona og Atletico Madrid ud, mens sidstnævnte har kæmpet sig forbi Girona og Real Sociedad.

Især en sejr til Mallorca ville være enorm. De har kun vundet en gang før, i 2003, og har haft det svært siden da, hvor de røg ned i den næstbedste række i 2014 og i den tredjebedste række i 2018. De har formået at konsolidere sig i La Liga siden da, men en pokaltriumf ville virkelig bekræfte, at de gode tider er tilbage.

For Athletic Bilbao vil en sejr betyde, at de får fingrene i trofæet for første gang siden 1984, hvor de var en af landets største supermagter. Hvis de tilføjer Copa del Rey til den Super Cup, de vandt i 2021, vil de være det tætteste, de har været i årevis på at genvinde en sådan status.

Finley Crebolder

Søndag den 7. april

Japansk Grand Prix - 07:00

Efter en langsom start, der ikke gav meget håb om andet end mere Max Verstappen-dominans, kom der for alvor gang i Formel 1-sæsonen i Australien, så der er virkelig spænding forud for fjerde afdeling i Japan.

Det skyldes primært, at der er håb om, at Ferrari kan tage kampen op mod Red Bull efter Carlos Sainz' sejr i Australien. Ganske vist måtte Verstappen udgå med et mekanisk problem, men spanieren var allerede foran inden da, og det italienske team var et match for de regerende mestre i det meste af kvalifikationen.

Når det er sagt, er det blevet rapporteret, at Red Bull vil introducere deres første store opgraderinger i sæsonen i den opgående sols land og helt indføre et radikalt zero-sidepod-koncept, som Mercedes tidligere har forsøgt og ikke formået at gennemføre. Det bliver spændende at se, om Adrian Newey kan få succes, hvor hans rivaler fejlede.

Men selv hvis Verstappen og Red Bull dominerer, er Suzuka-banen så god, at løbet bliver spændende at følge uanset hvad. Den ottetalsformede bane er en af de hurtigste og mest ubarmhjertige i verden, hvilket gør den til en personlig favorit for en række kørere og garanterer underholdning.

Finley Crebolder

FC Nordsjælland - FC København - kl. 16.00

Det var desværre for FCKs fans ikke tale om en hårdkogt aprilsnar, da Sean Klaiber et godt stykke inde i overtiden bragte deres yndlingsrivaler fra Brøndby foran med 2-1, og så endda i Parken. For ikke alene, så mistede de danske mestre dermed voldsomt momentum - og terræn - i mesterskabskampen, de mistede det også til netop Brøndby, der dermed kom alene på førstepladsen med fem point ned til FCK. 

Den slags udløser altid kollektiv selvransagelse i hovedstadsklubben, og det står da også klart, at det var nogle defensive blundere, der kostede dem en uvurderlig sejr, efter den -måske - snart tidligere FCK-spiller Peter Ankersen ellers hvade bragt dem på sejrskurs i en kamp, som de lod til at have styr på, indtil Matthias Kvistgaarden kom på banen og sammen med Josip Radosevic ændrede kampens forløb markant.

Det forløb kan de ikke dvæle for meget ved, for nu venter en svær kamp på det altid besværlige kunstgræs i Farum mod FC Nordsjælland. Her har FCK ikke vundet siden 2021, hvor det blev til en større afklapsning på 5-1 til Farum-holdet.

H2H
H2HFlashscore

Samtidig har FCN fået sig et større, moralsk rygstød efter deres nederlag til AGF i pokalen, da de herefter slog FC Midtjylland med 3-2 i Herning, og man kan på den baggrund regne med endnu en bøvlet dag på kontoret for Jacob Neestrups mandskab.

For de kan ikke tillade sig mange flere svinkeærinder herfra, hvis de skal bevare håbet om at forsvare mesterskabet. Og for en klub med den selvforståelse, der må man ikke allerede ramme det punkt så kort inde i mesterskabsslutspillet.

Elias Achouri var i manges øjne heldig med at undgå et rødt kort i kampen mod Brøndby, men hans advarsel var alligevel nok til at sætte ham uden for opgøret søndag eftermiddag.

Den kreative kantspiller var ellers afgørende med et mål og en assist i det seneste, indbyrdes opgør i Parken, hvor "Løverne" vandt med 2-0.

Søren Jakobsen

Manchester United vs Liverpool - 16:30

I engelsk fodbold bliver det ikke meget større end Manchester United mod Liverpool. De to klubber fra det nordvestlige England er i sandhed titaner i spillet, ikke bare i hjemlandet, men også internationalt. Deres rivalisering er så dyb som nogen, og den næres i høj grad af deres tætte dueller og uovertrufne succes gennem de seneste årtier. Liverpools 19 ligatitler er kun overgået af Uniteds 20 i England. 

Inden søndagens møde er det kun én af de to, der har chancen for at vinde Premier League i denne sæson. Liverpool ligger øverst i tabellen og er midt i et spændende titelræs med Manchester City og Arsenal. United er nede på sjettepladsen og har andre prioriteter. Nemlig at kvalificere sig til Europa i næste sæson. Men de er ni point efter Tottenham på femtepladsen, så en Champions League-plads virker mere og mere usandsynlig.

Bortset fra Europa er spørgsmålet for United og deres fans: Hvem vil de mindst gerne have til at vinde ligaen? Deres gamle fjender Liverpool eller deres støjende naboer City? Ideelt set ingen af delene. I denne weekend har de chancen for at gøre Arsenal en stor tjeneste og samtidig spolere Liverpools forsøg på at matche deres 20 hjemlige titler.

Seneste møder
Seneste møderFlashscore

På formfronten spiller Liverpool som titelkandidater, mens United i bedste fald er ujævne - deres dramatiske 4-3-nederlag til Chelsea i torsdags er typisk for deres underholdende, men inkonsekvente natur. Hvis de to holds seneste FA Cup-kvartfinale er noget at gå efter, kan dette dog blive endnu et epos, der trodser formguiden fuldstændigt.

Pat Dempsey

Den tyrkiske Super Cup-finale - 20:30

Efter et mislykket forsøg på at afholde den tyrkiske Super Cup tilbage i december i Saudi-Arabien, står Galatasaray og Fenerbahce endelig over for hinanden denne weekend, hvor de begge går efter deres første sølvtøj i denne sæson.

Istanbul-rivalerne er inde i en historisk sæson, hvor Galatasaray topper Super Lig med 84 point, mens Fenerbahce kun er to point efter dem. De er begge på vej mod en sæson med 100 point.

Fenerbahce har været i nyhederne af alle de forkerte grunde på det seneste og truede med at trække sig ud af ligaen efter et masseslagsmål mellem deres spillere og Trabzonspor-fans for et par uger siden. De hævder også, at de vil stille med deres reservespillere i weekenden, fordi de er utilfredse med den ændrede dato for Super Cuppen.

Uanset hvad vil der være en række superstjerner på banen, med Galatasarays Mauro Icardi, Dries Mertens og Lucas Torreira, der alle er klar til at starte, og potentielt Edin Dzeko og Dusan Tadic for Fenerbahce.

Når disse to indædte fjender går på banen, er der altid garanti for drama. Og med alle de kontroverser, der har været uden for banen i denne sæson, kan denne kamp levere endnu et krydret kapitel i den vilde tyrkiske fodboldverden.

Tolga Akdeniz