Red Bull rykker ind på landevejsscenen: Vil overtage majoritet i tysk storhold

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Red Bull rykker ind på landevejsscenen: Vil overtage majoritet i tysk storhold

Wout van Aert kan blandt andet ses med Red Bull-hjelm, når han kører enkeltstart med det belgiske landshold.
Wout van Aert kan blandt andet ses med Red Bull-hjelm, når han kører enkeltstart med det belgiske landshold.Profimedia
Selskabet bag Bora-Hansgrohe kommer ifølge Cyclingnews snart på østrigske hænder, når energidrikkæmpen Red Bull overtage majoriteten i holdejer Ralph Denks selskaber bag holdet. Red Bull er allerede stærkt involveret i flere andre sportsgrene, herunder fodbold og Formel 1.

I forvejen er den østrigske energidrikgigant Red Bull stærkt involveret i fodbold med klubber som RB Leipzig og Red Bull Salzburg, og samtidig sponsorer den Salzburg-baserede virksomhed en lang række atleter i mere eller mindre ekstreme sportsgrene, eksempelvis med et hold i Formel 1.

Også i cyklingens verden har Red Bull i flere år været aktive blandt andet med sponsorater af superstjernen Wout van Aert såvel som multidisciplinsbriten og Tom Pidcock, ligesom den danske mountainbikerytter Simon Andreassen ligeledes er i folden hos Red Bull. 

Men nu ønsker giganten tilsyneladende at udvide sit engagement på landevejen, for ifølge Cyclingnews er Red Bull godt på vej mod at indgå i et partnerskab i det tyske storhold Bora-Hansgrohe. Således beretter cykelmediet om, at Red Bull overtager majoriteten i RD Pro Cycling GmbH & Co KG såvel som RD Beteiligungs GmbH. 

Initialerne RD i ovennævnte dækker over Ralph Denk, der er holdejer af Bora-Hansgrohe, og det er således selskaberne bag selve holdet, Red Bull nu har tænkt sig at investere i. I første omgang er der altså ikke snak om navneskifte eller Red Bull-logoer på Bora-Hansgrohe-trikoten. 

Skulle dette komme på tale skal det dog blive interessant at se, hvad konsekvensen bliver for de landevejsryttere, såsom føromtalte van Aert og Pidcock, der personligt er sponsoreret af Red Bull. Også tyske Toni Palzer, der kører for netop Bora-Hansgrohe og kom til landevejscyklingen fra en karriere i skisportsdisciplinen randonée, var i forvejen personligt sponsoreret af Red Bull. 

Bora-Hansgrohe har op til den forestående sæson forstærket sig betragteligt med tilgangen af den slovenske superstjerne Primož Roglič, ligesom også colombianske Daniel Felipe Martínez og den australske sprinter Sam Welsford har tilsluttet sig et i forvejen stærkt hold.

Der er ligeledes dansk repræsentation på Bora-Hansgrohe i form af 22-årige Frederik Wandahl, hvis kontrakt med holdet løber frem til og med 2025. Wandahl er dog ikke foreløbig at finde på startlisten til årets første World Tour-løb, der skydes i gang 16. januar, når Tour Down Under afvikles i Australien.