Rønnow elsker landsholdet trods reserverolle: Motivationen er aldrig et problem

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Rønnow elsker landsholdet trods reserverolle: Motivationen er aldrig et problem
Rønnow bærer med glæde sin reservetjans.
Rønnow bærer med glæde sin reservetjans.Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Reservemålmand Frederik Rønnow får en sjælden chance i målet, når Danmark tirsdag aften møder Færøerne i en testkamp på Brøndby Stadion.

Siden sin første landsholdsudtagelse i 2016 har Frederik Rønnow siddet på bænken til 70 landskampe, mens han otte gange har fået spilletid. Det gør ham til den spiller med flest bænkpladser i landsholdshistorien.

Selv om han hellere vil spille end sidde på bænken, er han lige stolt, hver eneste gang han er med på landsholdet.

"For mig er det altid stort at komme hjem og repræsentere mit land, uanset om det er til træning eller i kamp. Det handler om at holde sig skarp og bidrage med det, jeg kan. I den seneste tid har det været som reserve, men det har stadig handlet om at give noget til holdet og præstere til træning Jeg elsker at være på landsholdet og se de folk, jeg kender og har kendt i mange år. Det har aldrig været et problem for mig at holde motivationen oppe," siger den 31-årige målmand.

Hans seneste landskamp daterer sig til november 2020, hvor han stod anden halvleg i en 2-1-sejr hjemme mod Island i Nations League. Siden har Kasper Schmeichel fået fuld spilletid i 41 landskampe i træk.

Rønnows seneste sæsoner
Rønnows seneste sæsonerFlashscore

Landstræner Kasper Hjulmand hylder Rønnow for sin store professionalisme som reserve.

"Man skal ikke tage fejl og tro, at han synes, det er topfedt at sidde på bænken, for han vil sindssygt gerne stå. Han har fundet en fin balance mellem at presse på og vise, at han gerne vil stå, men han har også respekt for situationen Jeg kan kun tage hatten af for Frederik. Han er tændt til hvert sekund på træningsbanen, og så har han en fantastisk personlighed på og uden for banen. Han er opsat på, at holdet gør det godt og fungerer. Han er en fantastisk person at have med omkring holdet," siger Kasper Hjulmand.

Selv om Schmeichel stadig ligner landsholdets klare førstevalg, er Rønnow rykket tættere på konkurrenten.

"Rent fodboldmæssigt har Frederik Rønnow i de sidste par sæsoner stået godt for Union Berlin. Han har spillet en masse kampe, og jeg kan mærke, at han har flyttet sig af at stå i både Bundesligaen og Champions League," siger Kasper Hjulmand.

Kasper Schmeichel forlod mandag landsholdslejren for at komme en potentiel overbelastningsskade i forkøbet. På forhånd havde Hjulmand proklameret, at Rønnow skulle stå mod Færøerne.

I den kamp bliver Mads Hermansen og Andreas Hansen målmandsreserver.