Hjulmand foretrækker testmodstand fra verdenstoppen: Vi er klart bedre end Færøerne

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Hjulmand foretrækker testmodstand fra verdenstoppen: Vi er klart bedre end Færøerne
Hjulmand foretrækker testmodstand fra verdenstoppen
Hjulmand foretrækker testmodstand fra verdenstoppenLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Når fodboldlandsholdet tirsdag aften møder Færøerne i en testkamp i Brøndby, er der ikke ligefrem tale om en gæst fra landsholdsfodboldens øverste, øverste, øverste hylde.

Færøerne ligger nummer 135 i verden og er en modstander på et væsentligt lavere niveau, end de hold Danmark skal møde ved sommerens EM-slutrunde i Tyskland.

Landstræner Kasper Hjulmand havde da også foretrukket at blive tryktestet af en bedre modstander.

"Mit ønske er næsten altid at have en så god modstander som overhovedet muligt i testkampe. Det er det muliges kunst. Vi ville også gerne have mange træninger herhjemme, så der gik et puslespil i gang", siger Hjulmand om processen, der førte til færøsk modstand.

"Stod det til mig, mødte vi de allerbedste hver gang, men jeg ser også mulighed for at få noget ud af sådan en type kamp her. Der er ikke mange kampe som landstræner, så jeg glæder mig som et lille barn til hver eneste kamp, og spillerne gør det samme".

Han pointerer, at selv om Færøerne ikke nyder stor status i landsholdsfodbolden og må udtage spillere fra 2. division i Danmark, så er det stadig en bøvlet modstander.

Det viste færingerne i 2021, hvor Danmark først scorede et sent sejrsmål i udekampen, og hvor færingerne også bed fra sig i Parken, husker Hjulmand. Danmark vandt kampene 1-0 og 3-1.

"Som hold er Færøerne bedre, end hvis man lægger deres spillere sammen. De er velorganiserede og har haft den samme måde at spille på længe. Strukturelt er de gode, de er dygtige på standardsituationer, og de arbejder benhårdt. Det skal vi tøjle".

"Vi har et klart bedre hold, og det skal vi vise mod Færøerne. Men vi har også set mange gange, at det kan blive bøvlet i den slags kampe. Scorer vi tidligt, kan det blive en helt anden oplevelse, end hvis der går tomgang i den. Vi plejer at sige, at vi skal være tålmodige, men ikke langsomme", siger Hjulmand.

Han forventer et kampbillede, der modsvarer store dele af sidste års EM-kvalifikation. Her var Danmark overladt til at styre kampene, mens modstanderne forsøgte at trække tiden og kæmpe sig til et point.

"Vi vil gerne have tempo, modstanderne vil gerne tage tempoet ud. De vil gerne trække tiden, vi vil gerne udnytte tiden. Vi kender den slags kampe, og det er præmissen, og den skal vi ikke lade os irritere over", siger Hjulmand.

Kampen mod Færøerne bliver ikke udsolgt, men Hjulmand føler sig overbevist om, at alle, der dukker op på Brøndby Stadion, bliver underholdt.

"Jeg tror, at folk vil få en god oplevelse. De skal se et dansk hold, som vil gøre alt. Det er grundlaget for en god oplevelse. Man kan ikke bestille champagnefodbold og fortryllende oplevelser, men man kan bestille indsats og præstation, og så eksploderer det en gang imellem", siger Hjulmand.

Han må af forskellige skadeshensyn se bort fra de etablerede landsholdsspillere Kasper Schmeichel, Alexander Bah, Simon Kjær, Andreas Christensen, Christian Nørgaard, Thomas Delaney, Jonas Wind og Andreas Skov Olsen.

Reserverne skal bruge de mange afbud til at vise, at de er klar, hvis der også bliver brug for dem i vigtige kampe.

"Spillerne skal ikke holde sig tilbage, de skal gå til grænsen og vise, at de rigtig gerne vil til EM. Der er kun 23 pladser i EM-truppen, så man skal ikke spilde tiden, når man får muligheden", siger Hjulmand.

Tirsdagens testkamp begynder klokken 20.15 og kan følges direkte i Flashscores Match Centre.