Pernille Harder-scoring giver fodboldkvinder uafgjort i Østrig-test

Pernille Harder fandt vej til netmaskerne til sidst.
Pernille Harder fandt vej til netmaskerne til sidst.NORVIK ALAVERDIAN/NurPhoto/NurPhoto via AFP
Der var chancer nok til en komfortabel sejr, men det danske kvindelandshold i fodbold måtte nøjes med 1-1 mod Østrig i årets første landskamp.

Pernille Harder scorede sit landskampsmål nummer 75, da hun udlignede i begyndelsen af anden halvleg. Men Bayern München-stjernen misbrugte også flere store muligheder undervejs.

Spillemæssigt var Danmark bedst, men det tog lidt tid at finde rytmen i en sløj indledning med fejlafleveringer og usammenhængende spil.

Roderiet kulminerede, da den unge forsvarer Isabella Obaze efter ti minutter sendte bolden lige i støvlerne på østrigeren Barbara Dunst, som alene med målvogter Maja Bay kunne bringe Østrig foran 1-0.

Som første halvleg skred frem, overtog danskerne kontrollen over kampen på det tilskuertomme træningscenter i sydspanske Marbella.

Harder og Caroline Møller fik store chancer, men lossede begge bolden langt over mål. Tættest på scoring før pausen var Amalie Vangsgaard, der snurrede rundt om en modstander, men sendte sin afslutning tæt uden om stolpen.

Østrig tabte i fredags 2-7 til England og var ikke nogen skræmmende modstander.

Den danske dominans fortsatte da også efter sidebyttet, hvor Harder hurtigt fik to store tilbud med vidt forskelligt udbytte.

Først misbrugte hun i helt fri position efter Vangsgaards indlæg. Men få minutter senere slog den danske anfører til og udlignede til 1-1, da hun fik en næsten identisk chance serveret af Frederikke Thøgersen.

Efter en times spil gav landstræner Andrée Jeglertz debut til det færøskfødte talent Johanna Fossdalsa, der viste fine detaljer på midtbanen.

Kvindelandsholdets næste alvorlige opgave er kvalifikationen til næste års EM i Schweiz. Der bliver trukket lod til kvalifikationspuljerne 5. marts. De første kampe spilles i starten af april.