Ung landsholdsspiller indtager USA efter gennembrudsår

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ung landsholdsspiller indtager USA efter gennembrudsår

Isabella Obaze (til venstre) har blot spillet 10 kampe for svenske FC Rosengård. Nu rykker danskeren til USA.
Isabella Obaze (til venstre) har blot spillet 10 kampe for svenske FC Rosengård. Nu rykker danskeren til USA.Profimedia
2023 blev året, hvor Isabella Obaze spillede sig ind i startopstillingen på det danske fodboldlandshold, og 2024 bliver året, hvor hun skal erobre USA.

Den 21-årige forsvarsspiller forlader nemlig den svenske klub FC Rosengård til fordel for Portland Thorns fra den amerikanske liga.

Det oplyser klubben på sin hjemmeside, hvor det fremgår, at den talentfulde forsvarsspiller i første omgang har underskrevet en kontrakt til og med 2026.

"Vi blev opmærksomme på Isabella for efterhånden et stykke tid siden, og derfor har vi haft mulighed for at se hende gennemgå en hurtig udvikling, så hun nu er en utrolig stærk defensiv spiller," siger Portland Thorns' direktør, Karina LeBlanc.

"Isabella besidder alle de kvaliteter, som gør hende til et perfekt match for os. Både på og uden for banen. Og vi tror på, at hun bliver en vigtig figur i klubben fremover," lyder det.

I Portland Thorns skal Isabella Obaze ind og udfylde en rolle, som klubben formentlig havde håbet, at danske Rikke Sevecke skulle udfylde.

Men efter at have skrevet under på en kontrakt hos klubben i efteråret blev det opdaget, at Rikke Sevecke lider af en hjertesygdom, og derfor har hun stoppet karrieren.

Isabella Obaze har spillet i FC Rosengård siden begyndelsen af 2023, hvor svenskerne hentede hende i HB Køge. Forsvarsspilleren er fra Kolding, hvor hun også nåede at spille på højeste niveau i Danmark.

Hun har spillet i alt fem landskampe. I efteråret gjorde hun sig uheldigt bemærket, da hun lavede en kæmpe fejl mod Wales i Nations League.

Hun rejste sig dog med manér og holdt fast i sin plads i startopstillingen i de to sidste landskampe i efteråret.