Optakt til AFC-finale: Får Kansas City hævn mod Cincinnati?

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Optakt til AFC-finale: Får Kansas City hævn mod Cincinnati?

Optakt til AFC-finale: Får Kansas City hævn mod Cincinnati?
Optakt til AFC-finale: Får Kansas City hævn mod Cincinnati?AFP
Cincinnati Bengals møder Kansas City Chiefs på Arrowhead Stadium. En duel mellem de måske bedste quarterbacks i NFL.

Kansas City Chiefs, som var det bedste hold i den regulære sæson i AFC, behøvede kun at vinde én kamp for at havne i AFC-finalen, og det gjorde de mod Jacksonville Jaguars (27:20). På trods af at quarterback Patrick Mahomes var skadet og måtte holde pause på et par drives inden halvlegen, fik de sejren hevet i land.

Mahomes er sikker på, at han vil være på banen mod Cincinnati. "Jeg har haft et par dages behandling og et par dages genoptræning. Jeg glæder mig til at komme på banen og se, hvor jeg står," sagde den 27-årige spiller før træningen.

Mahomes spiller også på et ekstremt højt niveau i denne sæson. Han har flest passing yards med 5.250 og besidder den næstbedste quarterback rating efter Tua med 105,2, og dette på trods af, at han har mistet sit yndlingsmål, Tyreek Hill, som skiftede til Miami Dolphins før denne sæson.

Joe Burrow har ikke meget dårligere statistikker. Cincinnati Bengals-quarterbacken har meget stærke pass receivers omkring sig.

Receiverne Ja'Marr Chase, Tee Higgins og Tyler Boyd er alle klar til AFC-finalerne, mens kun tight end Hayden Hurst er tvivlsom. Burrow har 4.475 passing yards i denne sæson, hvilket er femtebedst i NFL inden for den kategori. Hans quarterback rating er også stærk med 100,8.

Cincinnati Bengals er blevet Kansas City Chiefs' hade-modstander i kalenderåret 2022. Bengals har vundet alle tre kampe, herunder sidste års AFC-finale efter overtime. Det hidtil eneste møde mellem de to hold i denne sæson endte også 27-24 i Cincinnatis favør. Så Chiefs er advaret på forhånd.

"Vi ved, at de har talent på alle positioner," sagde træner Andy Reid før kampen.

"De har for som regel de samme spillere på banen som kampene før. Begge hold vil skulle tilpasse sig, og det bliver en hård kamp. De sidste par opgør har alle været tætte."

Begge hold er ikke overraskende blandt de mest afleveringslystne hold i NFL.Kansas City kaster bolden på 61,5 % af deres spil (8. i NFL), Cincinnati Bengals på 61,71 % (7. i NFL). Kansas er enormt effektive i deres passing game med 7,9 yards pr. pass-forsøg, hvilket er tredjepladsen i NFL. Cincinnati Bengals ligger tæt efter med 7,3 yards pr. pass-forsøg.Begge cheftrænere vil have stor tillid til deres quarterbacks , og vi kommer til at se en masse passing-plays. Det er især her, at Kansas Citys forsvar har været stærkt i denne sæson.De tillader kun seks yards pr. pass-forsøg fra modstanderen, hvilket gør dem til et af de bedste hold i NFL inden for netop denne kategori.

Flashscores bud på resultatet: Kansas 28:24 Cincinnati