Matthäus ser Matthias Sammer som mulig Flick-efterfølger - men han drømmer om Klopp

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Matthäus ser Matthias Sammer som mulig Flick-efterfølger - men han drømmer om Klopp

Matthäus ser Matthias Sammer som en mulig efterfølger til den kriseramte landstræner Hansi Flick.
Matthäus ser Matthias Sammer som en mulig efterfølger til den kriseramte landstræner Hansi Flick.Profimedia
Rekordlandsholdsspilleren Lothar Matthäus ser Matthias Sammer som en mulig efterfølger til den kriseramte tyske landstræner Hansi Flick. "Jeg har kendt Matthias i lang tid, vi var på banen sammen til den første landskamp for Tyskland (I 1990, red.), og jeg har fulgt hans karriere lige siden," sagde Matthäus til Bild-TV: "Han er en, der stikker ud - det er noget, vi ikke har i øjeblikket. Det kan være godt for holdet."

Sammer, europamester i 1996, er en del af den arbejdsgruppe, der blev nedsat for at redde tysk fodbold efter VM-katastrofen.

Han er også rådgiver for Borussia Dortmund og er efter en helbredsrelateret pause igen blevet mere synlig som en stemme i debatten. Han rådede også DFB til at ansætte Sami Khedira som sportsdirektør, hvilket i sidste ende mislykkedes.

Midlertidig løsning Sammer, derefter Klopp?

Lothar Matthäus har set sig varm på muligheden for Matthias Sammer som en overgangsløsning, for så at gå efter Liverpools manager Jürgen Klopp.

"Han ville være den ideelle træner for mig. Efter en midlertidig løsning med Sammer indtil EM i 2024 kunne Jürgen Klopp tage over", sagde Matthäus.

Jürgen Klopp er imidlertid kontrakligt forpligtet i Liverpool til 2026, og har tidligere udtalt at han ikke har i sinde at bryde kontrakten.

Matthäus var krads i kritikken en dag efter landsholdets pinlige 1-4 kamp mod Japan.

"Jeg ville være glad på Hansis vegne, hvis han kunne blive, vi har kendt hinanden i 40 år, det er svært for mig. Men resultaterne taler for sig selv. Hansi vakler."

Matthäus mener at Tyskland blev udstillet og at kampen mod Japan ikke er et enkeltstående tilfælde

"Man kan smide alt det her boldbesiddende fodbold i skraldespanden".

Den tidligere landstræner for Ungarn og Bulgarien tager dog sig selv ud af ligningen som ny Bundestrainer.

"Jeg har været væk i lang tid, jeg har haft det sjovt som træner i lang tid. Det er udelukket for mig, min livsplan er helt anderledes. Det er ikke den post, jeg har i tankerne".

Du kan læse Flashscores fem bud på Tysklands næste landstræner her.