Australsk supersprinter vinder endnu en etape og Sepp Kuss vinder Vuelta a España

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Australsk supersprinter vinder endnu en etape og Sepp Kuss vinder Vuelta a España
Opdateret
Australsk supersprinter vinder endnu en etape i Vuelta a España
Australsk supersprinter vinder endnu en etape i Vuelta a España
Profimedia
Kaden Groves er bare uhyggeligt hurtig i spurterne, og det beviste han igen på den allersidste etape af Vuelta a España.

Den fik alt, hvad remmer og tøj kunne holde, da Kaden Groves cementerede sin grønne pointtrøje og vandt for tredje gang i dette års Vuelta. 

Dagens resultat betyder, at Jumbo-Visma-rytteren Sepp Kuss er den samlede vinder af Vuelta a España.

Sådan forløb etapen

Som sædvanlig bliver den sidste etape af en grand tour altid lidt speciel. Løbet er afgjort, og der er ikke så mange grunde til at køre sig selv i småstykker. 

Men hvis man hedder Remco Evenepoel, så er man ligeglad med, hvad man plejer at gøre. Den ihærdige belgier fik nemlig skabt masser af ravache på dagens etape. Remco Evenepoel var regnet som en af favoritterne til løbet, men efter et voldsomt tidstab på 13. etape har han været meget angrebsivrig. 

På dagens etape gik han med 38 kilometer til mål igen til angreb på feltet. Han drog dog ikke alene afsted. Den stærke sprinter Kaden Groves, der var en af favoritterne til etapesejren, fulgte med. Senere blev Filippo Ganna, der allerede sad i et udbrud, også en del af den gruppe.

Med blot en kilometer til mål besluttede Remco Evenepoel sig for at gå efter guldet, hvilket Kaden Groves udnyttede til at sætte sig belgierens og efterfølgende spurte sejren hjem.

Sepp Kuss kom i mål med Jonas Vingegaard og resten af Jumbo-holdet, og han kan nu lade sig hylde som vinder af det prestigefulde cykelløb.