Pogačar padler fra alle konkurrenter i plaskvåd catalansk soloforestilling

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Pogačar padler fra alle konkurrenter i plaskvåd catalansk soloforestilling
Tadej Pogačar åbnede sæsonen med en suveræn sejr i Strade Bianche.
Tadej Pogačar åbnede sæsonen med en suveræn sejr i Strade Bianche.Marco Bertorello/AFP
Ingen kunne røre suveræne Tadej Pogačar på målstigningen af tirsdagens etape af Catalonien Rundt, der mandag blev skudt i gang med en overraskende australsk sejr. Sloveneren kørte alene over målstregen efter et overlegent udbrud.

Det var lige før, der skulle findes vandcykler frem, da anden etape af årets Catalonien Rundt tirsdag blev afviklet med afslutning i over 2.000 meters højde på Vallter 2000. Superstjernen Tadej Pogačar valgte dog at blive på sin landevejscykel, og trods kulde og regn var det nok en meget god idé, for det udløste nemlig en suveræn sejr til sloveneren.

Med cirka fem kilometer til mål lancerede den 25-årige stjerne et angreb, som ingen var bare tilnærmelsesvis i nærheden af at kunne besvare, og så kunne UAE Team Emirates-rytteren ellers lige så stille sejle væk fra samtlige konkurrenter på vej mod målstregen.

Tættest på kom Soudal Quick-Steps nye baskiske klatrespecialist, 34-årige Mikel Landa, der sled og slæbte sig til målstregen med Bora-Hansgrohes russiske Aleksandr Vlasov halsende umiddelbart efter sig, begge dog mere end et minut efter Pogačar på målstregen.

Særligt skuffende må dagen have været for den forsvarende Vuelta a España-vinder, amerikanske Sepp Kuss. Team Visma-Lease a Bike-rytteren har forhåbninger om måske at dele kaptajnsrollen med Jonas Vingegaard i årets Tour de France, men i så fald må amerikaneren finde andre takter frem, for denne tirsdag var han end ikke at finde i top-10 med en placering som nummer 12 mere end to minutter efter dagens vinder.

Det var til gengæld både Pogačars portugisiske holdkammerat João Almeida og Groupama-FDJ’s unge franske stortalent Lenny Martinez, der tog sig af henholdsvis fjerde- og femtepladsen, mens også INEOS Grenadiers’ colombianske stjerne Egan Bernal viste flotte takter med en syvendeplads.

Mandagens vinder, Israel-Premier Techs australske Nick Schultz, havde ingen jordisk chance for at forsvare sin førertrøje på den svære målstigning, og dermed overtager Tadej Pogačar forudsigeligt nok førstepladsen i klassementet ovenpå dagens strabadser.

Allerede onsdag kan Pogačar forsøge at gentage mesterværket, når rytterne slutter på nok en grim målstigning, denne gang Port Ainé der byder på 6,7 procent stigning i gennemsnit over sine mere end 18 kilometer.

Før det venter også Port de Toses og Port de Cantó, og rytterne kan dermed se frem til en forfærdelig dag i sadlen, hvilket også gør sig gældende for sjette etape, der byder på mere end 4.000 højdemeter, før løbet traditionen tro afsluttes med omgange på Montjuïc i Barcelona.

Sejren var nummer 65 i Pogačars ellers så korte karriere, og dermed rykker den unge slovener allerede forbi store navne som Alex Zülle og Rudi Altig på listen over alletiders flest professionelle sejre.