Vingegaard om nærmest perfekt uge: Kun vejret har været et minus

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Vingegaard om nærmest perfekt uge: Kun vejret har været et minus

Jonas Vingegaard er med 31 sejre den fjerde mest vindende dansker i historien, kun overgået af Kim Andersen, Mads Pedersen og Rolf Sørensen.
Jonas Vingegaard er med 31 sejre den fjerde mest vindende dansker i historien, kun overgået af Kim Andersen, Mads Pedersen og Rolf Sørensen.Profimedia
Ingen var i nærheden af Jonas Vingegaard i årets O Gran Camiño, og danskeren er derfor også stærkt tilfreds med sin sæsondebut. Det eneste minus danskeren kan komme i tanker om, er det voldsomme vejr, der har præget det nordspanske etapeløb.

For andet år i streg åbnede den danske superstjerne Jonas Vingegaard sin sæson på landevejen med deltagelse i det nordspanske etapeløb O Gran Camiño. Og for andet år i træk blev det en komplet dansk dominans fra den 27-årige Team Visma-Lease a Bike-stjerne.

Modsat i 2023 var feltet dog ganske stærkt i årets udgave med konkurrenter som Egan Bernal, Richard Carapaz, Hugh Carthy og det unge franske klatretalent Lenny Martinez, der sluttede som nummer to i det samlede klassement.

Derfor var det da også en stærkt tilfreds Jonas Vingegaard, der søndag kunne gøre status efter nok en etapesejr, tre ud af fire mulige i årets udgave, eneste etape ikke vundet endda neutraliseret som følge af voldsomt vejr på første etape, en enkeltstart vundet af Joshua Tarling.

”Alle har gjort et fantastisk stykke arbejde. Med tre etapesejre og den samlede sejr kan vi snakke om et nærmest perfekt O Gran Camiño. Den eneste knapt så positive ting har været vejret. Det er uheldigt, at vi måtte afslutte løbet i de her voldsomme vejrbetingelser,” fortæller danskeren på holdets hjemmeside.

Søndagens etape blev således en afkortet én af slagsen, 26 kilometer pillet af programmet, dermed også kun én opkørsel på dagens hårde målstigning Monte Aloia, hvor Vingegaard satte sit afgørende ryk ind og distancerede konkurrenterne.

Som bekendt blev også første etape ramt af voldsomt vejr, der gjorde at tidskørslen ikke kunne afvikles på de mere vindfølsomme enkeltstartscykler, ligesom etapens tid ikke blev talt med i det samlede klassement. Også de øvrige etaper har været karakteriseret af vind og regn.

Sådan var det også i 2023, hvor Vingegaard ligeledes vandt tre etapesejre. Her måtte første etape nemlig sløjfes fuldkommen med 16 kilometer tilbage, efter et voldsomt snevejr ramte de galiciske landeveje og dermed gjorde nedkørslen fra Alto de Montan for farlig.

Vingegaard er dermed kommet fantastisk fra land i 2024, hvor danskeren skal forsøge at blive blot den blot sjette rytter i historien til at vinde tre Tour de France-klassementer i streg efter Louison Bobet, Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Miguel Indurain og Chris Froome.

I starten af marts venter nu det italienske ugelange etapeløb Tirreno-Adriatico, inden danskeren fortsætter sine Tour-forberedelser med deltagelse i Baskerlandet Rundt og Critérium du Dauphiné, begge løb som danskeren vandt i 2023.