Trist exit for britisk legende: Cavendish styrter og forlader Tour de France

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Trist exit for britisk legende: Cavendish styrter og forlader Tour de France

Det blev ikke det håbede farvel til Tour de France for 38-årige Mark Cavendish.
Det blev ikke det håbede farvel til Tour de France for 38-årige Mark Cavendish.Thomas Samson/AFP
Lørdag måtte Mark Cavendish udgå af årets Tour de France, efter den britiske legendesprinter røg en tur i asfalten med lidt under 60 kilometer til mål. Den 38-årige Astana Qazaqstan-stjerne pådrog sig, hvad der lignede et brækket kraveben.

Det skulle have været et smukt farvel på Champs-Élysées, måske endda med den historisk etapesejr nummer 35, der ville have sendt ham forbi Eddy Merckx på listen over alletiders fleste etapesejre i Tour de France. Men sådan bliver det ikke.

For på lørdagens etape styrtede den 38-årige legendariske britiske sprinter Mark Cavendish nemlig med omtrent 58 kilometer til mål, et styrt der tilsyneladende kom ud af ingenting midt i feltet for den rutinerede brite, der efter denne sæson indstiller karrieren.

Lynhurtigt stod det klart, at manden med de 162 sejre i løbet af karrieren, herunder også et verdensmesterskab i København i 2011, havde slået sig rigtig meget, og Astana Qazaqstan-stjernen tog sig til den ene skulder, hvor armen hang lidt, formentlig det klassiske brækkede kraveben, som cykelryttere igen og igen må konstatere frakturer på, når de ryger i asfalten.

Straks tog Cavendish sig da også til hovedet, måske ikke så meget på grund af smerten, men i højere grad fordi han udmærket vidste, hvilken konsekvens turen i asfalten ville have. I lægebilen fik tårerne da også umiddelbart frit løb for manden fra Isle of Man, og ikke mange minutter efter kom meldingen så på løbsradioen: ’Abandon Mark Cavendish.’

Dermed bliver det ikke til rekordsejr nummer 35 i Tour de France for 38-årige Cavendish, der var i færd med sit sidste Tour de France. Han kom ellers uhyggeligt tæt på fredag, da han blev nummer to på målstregen i Bordeaux, kun overgået af den belgiske supersprinter Jasper Philipsen.

Tidligere på sæsonen rundede Cavendish ellers sin Giro d’Italia-historie af med manér, da han vandt løbets sidste etape i Roms historiske gader, hvilket var etapesejr nummer 17 i det italienske etapeløb.

Med sine 34 etapesejre i Tour de France og tre etapesejre i Vuelta a España, ser Cavendish ud til at slutte karrieren med 54 Grand Tour-etapesejre, medmindre briten skulle ske at køre det spanske etapeløb, der starter 17. september.