Efter tre etapesejre går Philipsen nu efter pointtrøjen: "Jeg er stolt af mit hold"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Efter tre etapesejre går Philipsen nu efter pointtrøjen: "Jeg er stolt af mit hold"

Philipsen sigter højt nu.
Philipsen sigter højt nu.AFP
Med tre etapesejre i bagagen og en komfortabel føring i kampen om den grønne pointtrøje, er trøjen nu blevet et mål for Jasper Philipsen (Alpecin).

Det siger belgieren i vinderinterviewet, efter han fredag vandt 7. etape af Tour de France i endnu en massespurt.

"Fra nu af er det et mål også at holde trøjen til Paris. Vi må se - lige nu nyder jeg det bare," siger Philipsen.

I den samlede stilling om pointtrøjen har Philipsen nu 215 point. Langt efter følger Bryan Coquard (Cofidis) med 127 point og Mark Cavendish (Astana) med 99 point.

Philipsen blev fredag igen perfekt placeret til spurten af sit hold, som blandt andre tæller danske Søren Kragh Andersen, der var med til at hjælpe Philipsen til endnu en sejr.

"Vi kan være stolte af vores holdpræstation. Uden dem (holdkammeraterne, red.) ville det aldrig have været muligt at få tre etapesejre allerede. Jeg er meget stolt af, hvordan de arbejdede, og hvordan vi fandt hinanden i finalen," siger Philipsen.

Han kan ikke forstå, at det i alle foreløbige tre massespurter i Touren er lykkes ham at komme først over målstregen.

"Hvis du fortalte mig det for en uge siden, ville jeg sige, at du var skør. Men indtil videre har det været en drømmetour for os."

Med de foreløbig tre etapesejre er 25-årige Philipsen nu oppe på fem etapesejre i alt i Tour de France. Han vandt to sidste år - heriblandt den prestigefyldte sprinteretape på Champs-Élysées i Paris.