Philippe Gilbert afviser Froome-comeback, men mener, Cavendish kan slå Merckx's rekord

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Philippe Gilbert afviser Froome-comeback, men mener, Cavendish kan slå Merckx's rekord

Philippe Gilbert afviser Froome-comeback, men mener, Cavendish kan slå Merckx's rekord
Philippe Gilbert afviser Froome-comeback, men mener, Cavendish kan slå Merckx's rekordProfimedia
Chris Froome blev for nylig kasseret til Tour de France af hans hold, Israel – Premier Tech. Og som 38-årig skal man ikke regne med at se Froome, der har vundet Tour de France fire gange, tilbage på toppen, mener den tidligere toprytter Philippe Gilbert.

Gilbert, der nu er ekspert for Eurosport, har ikke fidus til, at britiske Froome kan komme tilbage og kæmpe med om cykelsportens helligste trofæer, Grand Tours.

"Han er stadig i stand til at køre nogle gode etaper, jeg tror, han blev nummer tre to gange sidste år på etaper. Jeg har på fornemmelsen, at det er det maksimale, han kan gøre i dag. Og med et år mere i benene bliver det ikke bedre. Desværre tror jeg, at han havde sine chancer, og det er slut i dag," siger Gilbert til Eurosport.

Froome har ellers lovet, at han vil kæmpe sig tilbage til Tour de France i 2024, men det skal han måske ikke regne med at gøre med henblik på decideret succes.

Til gengæld, så ser Gilbert gode muligheder for, at Mark Cavendish slår legendariske Eddie Merckxs rekord for flest sejre i verdens største cykelløb.

Cavendish, der nu tørner ud for Astana Qazaqstan, var ikke med i 2022, efter han ellers vandt fire etaper i løbet året før, og dermed kom på linje med den legendariske kannibal fra Belgien.

De har begge 34 sejre i touren, og den 38-årige Cavendish slår rekorden, spår hans gamle konkurrent.

Cavendish vandt senest sidste etape i Giro d'Italia, men der er mere i posen for spurtlegenden, mener Gilbert.

"Jeg støtter ham virkelig i denne udfordring, og jeg håber, at han klarer den. Jeg håber ikke, han trækker sig tilbage med det samme, hvis han vinder en etape tidligt i Touren, for tænk, hvis han vinder i Paris en gang til, vil det være femte gang, han vinder der. Han har ikke brug for mine forslag, men jeg vil foreslå ham at fuldføre Touren og forsøge at vinde i Paris."

Første etape i løbet skydes i gang lørdag.