Jasper Philipsen tager fjerde etapesejr i Moulin

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Jasper Philipsen tager fjerde etapesejr i Moulin

Opdateret
Jasper Philipsen brøler af glæde over sin foreløbige sejrshøst på fire etaper.
Jasper Philipsen brøler af glæde over sin foreløbige sejrshøst på fire etaper.AFP
Mads Pedersen var med fremme i afslutningen på en noget sløv 11. etape, men kunne ikke sætte sig igennem i finalen. Og så tog belgiske Jasper Philipsen sin fjerde sejr i årets udgave af Tour de France, mens Dylan Groenewegen netop blev slået på stregen.

Det var en relativt begivenhedsfattig etape sammenlignet med de sidste par dramatiske løbsdage. Den lige knap 180 kilometer lange etape fra Clermont-Ferrand til Moulins lagde i den grad op til en sidste spurtsejr inden feltet rammer Alperne, og det holdt også stik. Jumbo-Visma holdt sig hele vejen forrest i feltet for at minimere risikoen for, at deres kaptajn i den gule trøje skulle kunne blive involveret i et styrt.

Hvad angår danskere, så var der på forhånd forhåbninger om, at Mads Pedersen ville kunne gentage sin etapesejr fra forleden, men også Fabio Jakobsen blev kørt i stilling af Quick Step, hvor Michael Mørkøv var en af dem, der skulle køre den hollandske sprinter i stilling.

Med ti kilometer igen blev rytterne udsat for en større regnskylle, og det blev startskuddet til, at de enkelte hold for alvor begyndte at køre deres sprintere i stilling, samtidig med at tempoet, der i forvejen var højt, blev sat endnu mere i vejret, og med 3 kilometer igen nåede feltet de 80 kilometer i timen.

Etapen var præget af meget omskifteligt vejr, men opløbet foregik heldigvis for sikkerheden i tørvejr.

Med en kilometer tilbage faldt hjælpetropperne tilbage og efterlod opløbet til specialisterne. Blandt disse blev Mads Pedersen lukket inde på den sidste del af strækningen, og her stod duellen for alvor mellem Jasper Philipsen og hans hollandske konkurrent Dylan Groenewegen.

Her viste belgieren sig som den stærkeste, især eftersom Groenewegen oversatsede, og derfor endte med at påbegynde spurten for tidligt.

Mads Pedersen endte som nummer fem i samme tid som vinderen, mens Jonas Vingegaard kom ind med resten af feltet syv sekunder efter, og derfor fortsat er at finde i den gule trøje med 17 sekunder ned til Tadej Pogacar, mens Jai Hindley er på tredjepladsen, 2.40 minutter efter Vingegaard.

Torsdag venter en række mindre stigninger, inden det fredag for alvor går løs med en afslutning på det monumentale Grand Colombier.