Løbsarrangører overvejer stor ændring i Paris-Roubaix før brostensklassiker

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Løbsarrangører overvejer stor ændring i Paris-Roubaix før brostensklassiker
Løbsarrangører overvejer stor ændring i Paris-Roubaix før brostensklassiker
Løbsarrangører overvejer stor ændring i Paris-Roubaix før brostensklassikerProfimedia
Grundet faren for styrt opfordrer rytterforbundet CPA til, at man foranstalter løbschikaner før indgangen til Arenberg-skoven for at rytterne ikke kommer ind på det frygtede brostens-stykke med al for stor fart i forbindelse med Paris-Roubaix. Det skriver den franske sports-avis L'Equipe.

Hen til indgangen af det 2,3 kilometer lange brostenstykke i Arenbergskoven foregår der pr. tradition en heftig positionskamp rytterne imellem, som ofter resulterer i voldsomme styrt, som en række af store danske ryttere kan nikke genkendede til.

Bl.a styrtede Kasper Asgreen sidste år på det stykke, hvilket kompromitterede hans chancer for succes i løbet. Men nu vil man fra løbsarrangørernes side forsøge at at tage initiativ til, at risikoen for styrt i forbindelse med indgangen til Arenberg-skoven formindskes ifølge løbsdirektør Thierry Gouvenou.

”Idéen er at tilføje nogle sving for at bremse feltet og strække det ud, lidt ligesom chikanesystemet til racerløb,” sagde Gouvenou under den officielle præsentation af løbsruten.

"I øjeblikket rammer de Arenbergskoven med omkring 60 km/t. Hvis vi kunne bremse det ned til 30-35 km/t, ville det være mindre risikabelt. Og det ville også fremhæve sværhedsgraden af ​​brostenstykket, fordi rytterne ville ankomme uden det samme momentum" siger han endvidere.

Løbsdirektøren har været i kontakt med rytterne og gjort dem opmærksomme på, at eventuelle opbremsningen før Arenberg-skoven også kan vise sig at være et faremoment.

"Jeg skrev til rytterne og advarede dem om, at der ville være større opbremsning før indgangen til Arenberg." forklarede Gouvenou. Inden han tilføjede: "De fortalte mig, at de foretrak at bremse hårdt og risikere at falde på asfalten frem for at køre ind med 60 kilometer i timen."  

Paris Roubaix, der køres søndag er 260 km. langt og indeholder 29 brostens-sektioner.