Grimt styrt kostede dyrt for vigtig nordmand: Brækkede benet i E3 Harelbeke

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Grimt styrt kostede dyrt for vigtig nordmand: Brækkede benet i E3 Harelbeke

Anders Skaarseth (forrest) har tidligere været stagiaire hos Cofidis. Bedste resultat er en andenplads på anden etape af Critérium du Dauphiné i 2022.
Anders Skaarseth (forrest) har tidligere været stagiaire hos Cofidis. Bedste resultat er en andenplads på anden etape af Critérium du Dauphiné i 2022.Profimedia
Det norske cykelhold Uno-X Pro Cycling Team, der har masser af danskere i folden, må klare sig uden Anders Skaarseth i de kommende forårsklassikere. I fredagens E3 Harelbeke var nordmanden involveret i et grimt styrt, der har kostet et benbrud for den vigtige hjælperytter.

For Uno-X Pro Cycling Team er forårsklassikerne en vigtig del af sæsonen. Det norske hold, der er et såkaldt ProTeam, et hold på det næsthøjeste niveau i cykelsporten, har dygtige klassikerryttere som Alexander Kristoff og Rasmus Tiller på holdet, og sigter efter topplaceringer i løb som fredagens E3 Harelbeke og søndagens Gent-Wevelgem.

Men ambitioner led lidt af et knæk i netop fredagens E3 Harelbeke, for her styrtede Anders Skaarseth, der er blandt de vigtigste hjælperyttere for Tiller og Kristoff. Og styrtet resulterede desværre i en slem skade for den 27-årige nordmand.

Med cirka 58 kilometer til mål forsvandt forhjulet således for Skaarseth, og det var desværre helt forfærdelig timing, for da nordmanden kurede hen ad asfalten, var det med direkte kurs mod en kantsten. Den ramte nordmanden direkte ind i med stor kraft, med venstre ben forrest.

Efterfølgende blev Skaarseth fragtet til hospitalet for at blive undersøgt, og her blev den umiddelbare frygt for et benbrud bekræftet af røntgenbillederne.

"Jeg blev allerede opereret i går aftes, men jeg er usikker på prognosen. Jeg skal i gang så hurtigt som muligt med en god genoptræning, så jeg håber, at benet bliver 100 procent igen. Men timingen er selvfølgelig noget nær det værste med tanke på alle løbene her i foråret. Så lige nu, som jeg ligger her, er jeg lidt nede," fortæller Skaarseth ifølge norsk TV2.

Alexander Kristoff, der tidligere i sin flotte karriere har vundet både Flandern Rundt og Gent-Wevelgem, må altså klare sig uden en af sine stærkeste hjælperyttere, men måske kan den 35-årige nordmand i stedet for kyndig hjælp af en række danskere.

Uno-X har således hele ni danskere på kontrakt, hvoraf to, Louis Bendixen og William Blume Levy, deltog i fredagens E3 Harelbeke, der blev vundet af Wout van Aert foran Mathieu van der Poel og Tadej Pogačar.

Om der vil være danskere til start for det norske mandskab i søndagens Gent-Wevelgem er endnu uvist, men sikkert er det altså, at Anders Skaarseth ikke foreløbig kommer til at køre cykelløb.