Slovener tog nyt stik i Giro-generalprøve: Verdensmester knækkede på de sidste meter

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Slovener tog nyt stik i Giro-generalprøve: Verdensmester knækkede på de sidste meter
Slovenske Primož Roglič demonstrerede fredag på ny, at han er svær at slå på de afgørende hundrede meter af en bjergafslutning.
Slovenske Primož Roglič demonstrerede fredag på ny, at han er svær at slå på de afgørende hundrede meter af en bjergafslutning. Josep Lago/AFP
Primož Roglič fik skovlen under Remco Evenepoel, da de to fredag udkæmpede et nyt slag i generalprøven til årets Giro d'Italia. Sloveneren fik på de allersidste få hundrede meter plantet sin belgiske rival på en hård finalestigning.

Fredag fortsatte den helt store generalprøve til årets Giro d'Italia, da Remco Evenepoel og Primož Roglič, der begge er blandt de helt store favoritter til sæsonens første Grand Tour, på ny duellerede på en bjergafslutning i etapeløbet Catalonien Rundt.

Femte etape sluttede således med en 8,6 kilometers opkørsel til Mirador del Portell tæt på Tortosa i den allersydligste del af Catalonien, ikke langt fra grænsen til Aragonien. Og her blev det, modsat på onsdagens bjergafslutning til La Molina den slovenske Jumbo-Visma-kaptajn, der løb med sejren.

Et tidligt morgenudbrud forsøgte naturligvis at holde favoritfeltet stangen, og selvom etiopiske Tsgabu Grmay fra Team Jayco AlUla gjorde sit ypperste, var han intet match for det jagtende felt, hvor særligt Bahrain-Victorious' schweiziske Gino Mäder forsøgte at køre holdkammerat Mikel Landa i stilling.

Det var dog i stedet den forsvarende verdensmester, Remco Evenepoel, der kom med første slangehug, da han med cirka 4,5 kilometer til målstregen forsøgte sig med et angreb. Her var det kun Primož Roglič og UAE Team Emirates' lokale mand, catalanske Marc Soler, der kunne gå med.

Som sædvanlig fejrede Primož Roglič sin sejr i Catalonien med sin skihopper-fejring.
Som sædvanlig fejrede Primož Roglič sin sejr i Catalonien med sin skihopper-fejring.Josep Lago/AFP

Som de tre forreste nærmede sig de afgørende sektioner af stigningen kom Solers portugisiske holdkammerat, João Almeida, dog tilbage i vanligt slidende og hårdkæmpende stil, og så blev Soler ellers sendt til fronten for at forsøge at mørne Evenepoel og Roglič og således give sin portugisiske kaptajn størst mulig chance for en sejr.

Og Almeida forsøgte da også, da rytterne først var kommet under flamme rouge, men portugiseren var ikke i nærheden af at ryste hverken Evenepoel eller Roglič af sig. I stedet forsøgte først Roglič og så Evenepoel at lægge pres på hinanden, med det resultat at Almeida måtte strække gevær og give fortabt.

Soudal-Quick Steps belgiske superstjerne tog fronten med ganske få hundrede meter tilbage og forsøgte at holde kæden så stram, at hans slovenske rival ville knække, men i stedet blev det lige omvendt. For med kun 50 meter til mål rejste Roglič sig fra sadlen og forcerede lige præcis nok til, at Evenepoel gik ned med flaget.

Faktisk gik belgieren så meget ned med flaget på de afgørende 50 meter, at Roglič kunne krydse målstregen hele seks sekunder foran belgieren, og med bonussekunder på stregen fik sloveneren således udbygget sin føring i det samlede klassement til nu at være på 10 sekunder. Inden fredagens etape var de to ellers helt lige.

Sejren var professionelle sejr nummer 71 i 33-årige Primož Roglič' karriere, der først for alvor tog fart i 2017 og 2018, da han som 27-årig for alvor fandt sig til rette i det professionelle felt efter en fortid som skihopper på eliteniveau.

Der resterer endnu to etaper af Catalonien Rundt, der traditionen tro afsluttes med runder på den stejle Montjuïc-stigning i den catalanske hovedstad, Barcelona. Her har Roglič tidligere gjort det flot, da han i sin første sæson som professionel blev nummer to i Barcelona.