Julian Nagelsmann vil genopbygge tysk landsholds startellever efter horribel stime af nederlag

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Julian Nagelsmann vil genopbygge tysk landsholds startellever efter horribel stime af nederlag
Utilfreds med sit landsholds præstationer indtil videre: Julian Nagelsmann.
Utilfreds med sit landsholds præstationer indtil videre: Julian Nagelsmann.AFP
Den tyske landstræner Julian Nagelsmann ønsker at omorganisere det tyske fodboldlandsholds startellever for at forbedre defensiven. "Vi er nødt til at ændre truppens struktur en smule for at blive bedre i defensiven," sagde Nagelsmann lørdag aften i ZDF Sportstudio. Han bakkede dermed ud af sin plan om at stille med de elleve bedste fodboldspillere.

"Det er altid det interessante spørgsmål," uddybede landstræneren: "Hvordan udfylder man startelleveren? Hvor mange spillere har du derinde, som elsker at tænke offensivt? Og hvor mange spillere har du med en mere defensiv tankegang?"

Fordelingen "passer ikke 100 procent med den status, vi har i øjeblikket", analyserede han. "Vi vil foretage justeringer i strukturen af de første elleve." Dette inkluderer også at forenkle tingene taktisk, "bryde tingene endnu mere ned".

Havertz ikke længere på venstre back - Kimmich til højre?

De seneste nederlag mod Tyrkiet (2-3) og i Østrig (2-0) har rejst betydelig tvivl om Nagelsmann kan få vendt den negative stime inden EM. Efter kampen i Wien indrømmede Nagelsmann: "Vi kommer nok ikke til at være monstre i defensiven længere." Nu forsikrede han: "Vi har lært af disse kampe." En af dem var, at eksperimentet med Kai Havertz i venstre side af forsvaret var "overstået".

"Josh (Kimmich) er en kandidat til højre back," sagde Nagelsmann og tilføjede, at han allerede havde talt med Bayern-profilen om dette. Kimmich er klar til at spille, hvor han kan hjælpe bedst, tilføjede han. "Han er en spiller, der altid stiller sig til rådighed for holdet. Han kan også have indflydelse, hvis han ikke spiller på 6'eren, men på højre back," sagde Nagelsmann, som for nylig havde kategoriseret Kimmich som en defensiv midtbanespiller.

Nagelsmann ser sin anfører Ilkay Gündogan (FC Barcelona) spille en position længere fremme i fremtiden, bakket op af yderligere to defensive midtbanespillere.

Ilkay Gündogan er stadig en nøglespiller på landsholdet.
Ilkay Gündogan er stadig en nøglespiller på landsholdet.Profimedia

Neuer vender tilbage til DFB-målet i marts

Den mangeårige anfører Manuel Neuer vil sandsynligvis vende tilbage til sin sædvanlige position i målet i marts."Manuel gør det exceptionelt godt, hans comeback var et meget følelsesladet øjeblik. Jeg synes, at hans præstationer er fremragende," fortsatte Nagelsmann.

Begge er"exceptionelt gode målmænd", men Marc-Andre ter Stegen (FC Barcelona/rygoperation) er"desværre skadet i øjeblikket", kommenterede Nagelsmann. Da han blev spurgt om Neuers tilbagevenden til DFB-målet, svarede han ordret:"Hvis alt fortsætter, som det ser ud til i øjeblikket frem mod marts, så er det det, det kommer til at handle om."

Det tyske landshold møder Frankrig i Lyon den 23. marts og Holland tre dage senere i Frankfurt/Main.

Manuel Neuer skal erstatte sin modstander Marc-Andre ter Stegen i DFB-målet til foråret.
Manuel Neuer skal erstatte sin modstander Marc-Andre ter Stegen i DFB-målet til foråret.Profimedia

Ser frem til EM til sommer i stedet for at bekymre sig

På trods af de seneste dårlige resultater var landstræneren optimistisk med hensyn til EM på hjemmebane til sommer."Det bør give en masse forventning. Når vi spiller åbningskampen i München, skal vi først og fremmest føle den glæde og det privilegium, at det er noget særligt at kunne spille et EM i vores eget land," sagde Nagelsmann.

Han var allerede klar over opgavens sværhedsgrad, inden han tiltrådte."Jeg vidste, at det ville blive svært, en meget stor, men også spændende opgave, som vi alle kan mestre sammen. Et EM på hjemmebane - det vil jeg ikke opleve igen, og det vil mange andre trænere heller ikke," siger Nagelsmann.