Tyrkiet fortsætter imponerende form med flot sejr over tyske EM-værter

Tyrkiet havde ikke slået Tyskland siden 2005
Tyrkiet havde ikke slået Tyskland siden 2005AFP
Tyrkiet fortsatte deres imponerende form frem mod næste sommers UEFA EM-slutrunde med en suveræn 3-2 sejr over Tyskland på Olympiastadion, hvilket sikrede dem den første sejr mod Tyskland siden 2005.

Det var blot Julian Nagelsmanns tredje kamp siden han overtog trænersædet for tyskerne og han valgte Kai Havertz i en utraditionel rolle som venstre back.

På trods af den usædvanlige position viste Havertz sin målfarlighed efter fem minutter, da Leroy Sane brød offside-fælden og lagde bolden på tværs til Havertz, som fra tæt hold sendte den ind i det nederste venstre hjørne.

Værterne havde godt greb om spillet i kampens indledning og de var tæt på at fordoble føringen, da Sané afsluttede tæt forbi mål.

Tyrkiet, som kun 'en gang før i historien havde vundet på tysk jord, blev gradvist bedre, som første halvleg skred frem, og Vincenzo Montellas mænd fik udlignet i det 38. minut.

Abdulkerim Bardakcı spillede Ferdi Kadioglu fri med en perfekt aflevering, og Fenerbahce-midtbanespilleren tog et par berøringer før han sendte et hårdt skud ind i det øverste hjørne bag Kevin Trapp.

Og det skulle blive endnu værre for værterne lige før pausen, da 18-årige Kenan Yıldız kontrollerede en aflevering fra Kaan Ayhan og afsluttede med et flot skud, der gik ind via  stolpen.

Tyskland kom ufortrødent ud med fornyet fokus og udlignede blot tre minutter efter pausen, da Niclas Füllkrug afsluttede klinisk i feltet efter fremragende forarbejde fra Florian Wirtz.

Gæsterne var centimeter fra at genskabe føringen, da Salih Ozcan skød på stolpen, men tyskerne kunne ikke forhindre gæsterne i at score til 3-2, da Yusuf Sarı udnyttede  et straffespark efter at Havertz havde haft hånd på bolden i feltet.

Tyskland gik på jagt efter en sen udligning, men det var Tyrkiet, der trak sig sejrrigt ud af opgøret og udbyggede deres imponerende form til kun ét nederlag i syv kampe, mens de påførte Nagelsmann hans første nederlag.