Italiensk opvisning: Tempomonster knuser konkurrenterne i Tirreno-åbning

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Italiensk opvisning: Tempomonster knuser konkurrenterne i Tirreno-åbning

Filippo Ganna er to gange i karrieren blevet verdensmester i enkeltstart.
Filippo Ganna er to gange i karrieren blevet verdensmester i enkeltstart. Profimedia
Der var masser af dygtige enkeltstartsspecialister til start, da årets Tirreno-Adriatico mandag åbnede med en 11,5 kilometer enkeltstart.

Længe var der spænding om, hvem der ville vinde, men da først den tidligere dobbelte verdensmester i enkeltstart Filippo Ganna som en af de sidste rundede første mellemtid, var der ingen tvivl om, hvem der ville vinde.

Ganna var knap halvvejs allerede mere end ti sekunder foran den næstbedste, og resten af vejen mod mål udbyggede den italienske gigant bare sin føring.

Han endte med at vinde den ellers korte enkeltstart med hele 28 sekunder. Og det var altså i et felt, som også talte specialister som Primoz Roglic, Wout van Aert, Magnus Sheffield og Joao Almeida.

Hans suverænitet bliver også understreget af et kig på tidsforskellene i toppen. Mens Ganna var 28 sekunder bedre end Lennard Kämna på andenpladsen, var der kun 26 sekunder fra Kämna og helt ned til Sean Quinn på 20.-pladsen.

Gannas præstation skal på ingen måde tales ned. Vejret var dog også med italieneren. Mens flere konkurrenter kørte i regn og på våde veje, var det meste tørret op og regnvejret drevet over, da Ganna rullede ud på ruten.

Casper Pedersen bekræftede sin gode form kort inde i sæsonen. Han kørte sig til en flot niendeplads. Han var 47 sekunder efter Ganna, men altså kun 19 sekunder fra andenpladsen.

Tirreno-Adriatico køres gennem hele ugen med 7. og sidste etape på søndag.

Mikkel Honoré og Mads Würtz Schmidt er de to øvrige danskere til start i løbet. De sluttede som henholdsvis nummer 82 og 150 af de 171 startende. Sidstnævnte måtte skifte cykel undervejs og tabte en del tid på det.