Sebastian Dahm om nederlaget til Tyskland: Det handler om at have kort hukommelse

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Sebastian Dahm om nederlaget til Tyskland: Det handler om at have kort hukommelse

Nico Sturm fik åbnet sin målkonto mod Danmark
Nico Sturm fik åbnet sin målkonto mod DanmarkProfimedia
Danmark missede den gyldne mulighed for at rykke endnu tættere på en kvartfinale og et OL i 2026. Tyskerne vandt kampen med 6-4, efter en kamp der viste både gode og dårlige ting fra det danske hold.

Efter en flot første periode, kom Danmark næsten ikke ud til den midterste periode.

“Kampen har mange forskellige ansigter i dag. Vi starter sindssygt godt, men i anden periode bliver vores mand mod mand spil udstillet i egen zone. Vi kommer tilbage i tredje periode og jeg synes vi havde fortjent en bedre skæbne”, siger Sebastian Dahm til Flashscore umiddelbart efter kampen.

Det var to forskellige perioder, de danske hold viste i første og anden periode. Det er ikke nødvendigvis kun danskernes egen skyld, mener Dahm.

“Man skal huske det ikke kun er os selv der styrer kampen. For tyskerne var det omvendt og det er også en del af ligningen. Vi letter måske foden lidt fra speederen og de kom med 200 kilometer i timen fra start i anden periode”, siger Dahm, der dog ikke helt fritage det danske landshold for skylden: “Det er okay at have en periode hvor man er spillet helt ned, men man må ikke lukke tre mål ind, for det koster bare”.

I anden periode var tyskerne som forvandlet og den danske målvogter havde i løbet af kampen et par sekvenser, som han formentlig gerne ville have igen.

“De spiller sig rundt om vores forechack og spiller sig godt ud af deres egen zone. Vi får ikke rigtigt fat i noget”, siger Dahm om hvad tyskerne lykkedes godt med, inden snakken falder på Dichows præstation: Dichow er en ung målmand. Man har gode kampe og dårlige kampe. Det har vi alle sammen prøvet. Han tager også nogle gode nogle i dag. Han skal nok komme igen, ingen tvivl om det”.

Perspektiverne for nederlaget er, at Danmark nu skal ud og hente points mod de formodet tre stærkeste nationer i gruppen. Det er heller ikke helt umuligt pointerer Sebastian Dahm:

“Vi skal huske på at vi stadig kan gå videre. Det handler om at have kort hukommelse til et VM. Vi skal lukke bogen på Tysklands-kampen, og hvis vi napper tre points mod USA på lørdag, så står vi et helt andet sted”, siger målmanden, der selv har stået flere sæsoner i den tyske DEL-liga