Håndsrækning til Danmark: Tysk stjernespiller kommer ikke til ishockey-VM

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Håndsrækning til Danmark: Tysk stjernespiller kommer ikke til ishockey-VM

Leon Draisaitl bliver i Canada
Leon Draisaitl bliver i Canada Profimedia
Ishockey-superstjernen Leon Draisaitl vil ikke deltage med det tyske landshold ved VM i Finland og Letland efter sit slutspils-exit med Edmonton Oilers i NHL.

Det meddelte det tyske ishockeyforbund (DEB) onsdag morgen. "Det er ikke muligt på den korte tid, der er til rådighed, at realisere hans VM-deltagelse", siger DEB's sportsdirektør Christian Künast, der tirsdag havde en "omfattende samtale" med Leon Draisaitl.

Batteriet er tomt

"Efter 92 NHL-kampe, herunder to intense serier, har han nu simpelthen brug for tid til at komme sig efter anstrengelserne og komme sig fysisk," forklarede Künast:

"Især fordi der også stadig er diverse forpligtelse med Oilers", fortsætter Künast, der har fuld forståelse for Draisaitls beslutning.

Tirsdag havde Leon Draisaitl ladet sin deltagelse stå åben ved det afsluttende pressemøde i Edmonton. "Jeg er i kontakt med det tyske hold. Vi prøver at få styr på nogle ting. Vi får se", forklarede den 27-årige Edmonton-stjerne.

Herefter blev beslutningen truffet i en telefonsamtale med Künast.

Draisaitl, der for tredje gang i det forgangne NHL-grundspil krydsede 50-målsgrænsen, røg ud i sjette kamp i slutspilsserien mod Vegas Golde Knights.

I forvejen ville det have været en logistisk udfordring at komme til Tampere i tide, hvor det tyske hold havde tabt sine tre første VM-kampe mod favoritterne Sverige, Finland og USA. Nu bliver det slet ikke nødvendigt.

Tyskland taber 3-2 mod USA trods god præstation i lang tid
Tyskland taber 3-2 mod USA trods god præstation i lang tidProfimedia

Hvis det heller ikke lykkes for Tyskland at vinde mod Danmark torsdag aften, kan kvartfinalen og den direkte OL-kvalifikation allerede være ude af rækkevidde for Tyskland. Den vil der i givet fald formenligt stå Danmark på

Følg opgøret på Flashscores kampside: Tyskland vs. Danmark