Ehlers ser plads til forbedring trods matchvinderrolle: "Jeg spillede ikke særligt godt"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ehlers ser plads til forbedring trods matchvinderrolle: "Jeg spillede ikke særligt godt"

Ehlers sætter det ene af sine scoringer ind mod Ungarn.
Ehlers sætter det ene af sine scoringer ind mod Ungarn.Lehtikuva/Reuters/Ritzau Scanpix
Det måtte næsten gå sådan. Selvfølgelig skulle Nikolaj Ehlers blive manden i centrum i Danmarks åbningskamp ved ishockey-VM, efter at problemerne med hans forsikring havde udviklet sig til en føljeton i dagene forinden.

Da først NHL-stjernen fik skøjterne på, viste han klassen og fik med sine to mål en hovedrolle i 3-1-sejren over Ungarn. Selv mener han dog ikke, at han ligefrem brillerede lørdag eftermiddag i Tampere.

"Jeg synes egentlig ikke, at jeg spillede specielt godt. Det betyder altså noget, at jeg ikke har spillet så meget de seneste uger. Jeg har jo heller ikke rigtigt været en del af kæderne under træningen, så det kan mærkes i kroppen, at jeg ikke har spillet med så meget intensitet," siger Nikolaj Ehlers.

Han beskriver dagene op til kampen som frustrerende, fordi det helt til det sidste var usikkert, om han ville få lov at gå på isen.

I den sidste ende viste hans arbejdsgiver, Winnipeg Jets, sig dog villig til at slække lidt på forsikringskravene.

"Der er mange, der har arbejdet hårdt for det her. Og Winnipeg ville gerne have, at jeg spillede, fordi det betyder meget for mig, siger Nikolaj Ehlers, der ikke hæfter sig så meget ved sine to mål, der begge blev scoret i overtal. Først og fremmest betyder det noget for mig, at vi vandt. Om jeg så laver to powerplaymål, om jeg laver en assist eller slet ikke noget, det er mindre vigtigt," siger den dobbelt målskytte.

Holdkammeraterne har på tætteste hold fulgt usikkerheden omkring Nikolaj Ehlers' deltagelse. De er selvsagt glade for, at stjernespilleren fik grønt lys.

"Han viste, hvilken klassespiller han er, siger Morten Poulsen, der lavede Danmarks tredje mål. Selv om der har været meget uvished omkring hans situation, er han bare en dejlig person at have i lejren. Han er altid positiv og i bund og grund en god dreng," lyder det fra den erfarne forward.

Læs referatet af kampen her!