Svensk ishockeystjerne om halsbeskyttere efter dødsulykke: "Man skal være bekvem"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Svensk ishockeystjerne om halsbeskyttere efter dødsulykke: "Man skal være bekvem"

Opdateret
Svensk ishockeystjerne om halsbeskyttere efter dødsulykke: "Man skal være bekvem"
Svensk ishockeystjerne om halsbeskyttere efter dødsulykke: "Man skal være bekvem"Profimedia
Efter den grufulde ulykke, der kostede ishockeyspilleren Adam Johnson livet for nylig, er debatten om, hvorvidt halsbeskyttere skal være obligatoriske eller ej, blusset op igen. For som det er i dag, så er de ikke lovpligtige i mange ligaer, men bør de så være det? Den svenske stjerne fra Detroit Red Wings, Lucas Raymond, er usikker på, om det vil være smart.

I Sverige er det obligatorisk at spille med halsbeskytter, som det også er det i Danmark, men det var klubberne og Dansk Ishockey Union ikke engang selv klar over, da det er en afvigelse fra det internationale ishockeyforbunds regler. Derfor vil både de danske klubber og landsholdet fremover håndhæve brugen af halsbeskyttere stramt.

Men i verdens klart største liga, NHL, er det stadig valgfrit, selvom Adam Johnsons dødsfald har fået spillerne til at tænke meget over situationen. Det fortæller den svenske wing Lucas Raymond til SVT.

"Helt sikkert. Når der sker sådan en forfærdelig ting inden for den sport, man udøver, påvirker det alle, uanset om man kendte ham eller ej. Så det er klart, at der har været noget snak om det," siger han til SVT Sport. 

Han fortæller selv, at han som opvokset i Sverige altid har spillet med det i hjemlandet, men nu gør han ikke længere, og har ikke gjort det nogle år. Og han mener ikke, at det skal være lovpligtigt, da det handler om at føle sig bekvem.

"Det er vigtigt, at man føler sig godt tilpas på banen, hvor man skal være bekvem. Og det er afhængigt fra den ene til den anden spiller. De ældre spillere har ikke brugt halsbeskyttere i årevis, så der kan det være et problem," siger Raymond, der tilføjer, at "det er et svært spørgsmål at svare på".

Johnson døde efter uheldet i en kamp mellem Nottingham Panthers og Sheffield Steelers. Engelsk politi har netop erklæret, at de tiltaler "en mand", for uagtsomt manddrab som følge af dødsfaldet, der skete den 28. oktober.

Så sent som denne torsdag har det tyske ishockeyforbund besluttet at gøre halsbeskyttere obligatoriske i tysk ishockey, senest fra starten af 24/25-sæsonen.

"-Benyttelse af en egnet halsbeskytter bliver anbefalet her og nu. Det skal blive til et krav senest fra begyndelsen af sæsonen 2024/25," sagde DEB's sportsdirektør, Christian Künast,  i den forbindelse til forbundets hjemmeside.