Dansk landstræner skal snakke fremtid med NHL-spillere: Skal skabe en relation

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Dansk landstræner skal snakke fremtid med NHL-spillere: Skal skabe en relation

Lars Eller er blandt de spillere, Mikael Gath skal mødes med i USA.
Lars Eller er blandt de spillere, Mikael Gath skal mødes med i USA.Steph Chambers/Getty Images via AFP
Da Mikael Gath sidste sommer tiltrådte som dansk ishockeylandstræner, arvede han samtidig landsholdets velkendte NHL-problem.

Det kneb nemlig for forgængerne Janne Karlsson og Heinz Ehlers at få de danske spillere i Nordamerika til at stille op til VM - et forhold, som Ehlers kritiserede i klare vendinger, da han forlod posten i maj.

Nu ligger opgaven hos Gath, og svenskeren rejser fredag til USA for at møde danskerne i NHL og udviklingsligaen AHL.

"Jeg forsøger at træffe så mange danske spillere, jeg kan, når jeg er derovre. Jeg kommer til at se kampe med Seattle, Winnipeg, Pittsburgh, Ottawa og Vegas," siger Mikael Gath.

Tre danskere er faste NHL-spillere i denne sæson: Lars Eller i Pittsburgh Penguins, Oliver Bjorkstrand i Seattle Kraken og Nikolaj Ehlers i Winnipeg Jets.

Dertil skulle man normalt lægge Frederik Andersen (Carolina Hurricanes), men målmanden har været ukampdygtig det meste af sæsonen efter at have været ramt af en blodprop.

Jonas Røndbjerg (Vegas Golden Knights) og Mads Søgaard (Ottawa Senators) veksler mellem NHL og AHL, mens Alexander True (Charlotte Checkers) i denne sæson udelukkende har været i aktion i AHL.

Alle spillere ville givetvis være forstærkninger for det danske landshold, men ser man bort fra altid landsholdsvillige Nikolaj Ehlers, er det ikke meget, man har set dem i landsholdsdragten.

Mikael Gath håber at få spillerne hjem til landsholdstjeneste - ikke mindst til OL-kvalifikationen, der spilles sidst i august, på et tidspunkt hvor ingen er optaget af opgaver i Nordamerika.

"Jeg har ikke mødt Lars Eller, Oliver Bjorkstrand eller Mads Søgaard ansigt til ansigt før. Det ser jeg frem til."

"Møderne drejer sig for mig først og fremmest om at skabe en relation til spillerne, men selvfølgelig handler det jo i sidste ende om det danske landshold," siger Mikael Gath.

To af de største danske NHL-profiler, Oliver Bjorkstrand og Nikolaj Ehlers, tørner natten til lørdag sammen på isen, når Seattle Kraken møder Winnipeg Jets.