Ikke helt på derbyniveau men lidt i den retning: FCK-chef forventer intens affære

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ikke helt på derbyniveau men lidt i den retning: FCK-chef forventer intens affære

Ikke helt på derbyniveau men lidt i den retning: FCK-chef forventer intens affære
Ikke helt på derbyniveau men lidt i den retning: FCK-chef forventer intens affæreProfimedia
FC København er i fin form i Superligaen og kan med tre point i Aarhus søndag holde snor i rækkens tophold. Men cheftræner Jacob Neestrup forventer en fysisk betonet affære i et opgør, der smager lidt i retning af et derby.

Der er tre vigtige point på spil for FC København, når de søndag gæster Ceres Arena i Aarhus, hvor AGF venter foran et udsolgt stadion.

Efter en svær sæsonstart har FCK nemlig ikke tabt i seks Superligakampe i streg, og derfor kan Jacob Neestrups mandskab med tre point sørge for at holde snor i FC Nordsjælland og Viborg FF, der indtager henholdsvis første- og andenpladsen i Superligaen.

Men FCK har spillet mange utroligt spændende og tætte kampe med AGF i de seneste sæsoner, og sådan en kamp forventer FCK-chefen også i søndagens opgør. 

"Vi er ikke naive, så vi ved, at de kommer med et stærkt fysisk udtryk og en høj intensitet især i starten af kampen," fortæller 34-årige Neestrup på klubbens hjemmeside

"Det er ikke helt på Derby-niveau, men det er lidt i den retning, og det skal vi være forberedt på. Jeg synes også, at de har et godt presspil, som vi skal finde løsninger på, hvordan vi udnytter, som vi lykkedes med i anden halvleg af den første kamp i Parken, hvor vi var stærke," lyder det fra Jakob Neestrup, der siden Jess Thorups fyring i slutningen af september har stået i spidsen for københavnerne. 

Op- og nedture

Mohamed Daramy har været nævnt som en potentiel kandidat til én af de fem VM-billetter, landstræner Kasper Hjulmand stadig mangler at uddele, og den teknisk begavede offensivspiller ser frem til en svær kamp mod AGF. 

I et videointerview på klubbens hjemmeside fortæller Daramy, der er på leje i FCK fra hollandske Ajax, som han skiftede til i august 2021, at det var svært for ham at skulle spille så mange kampe med så kort mellemrum efter en længere periode uden regelmæssig spilletid, men at han efterhånden har fundet sit gamle niveau. 

Mohamed Daramys ophold i Ajax var ikke nogen kæmpesucces, men den unge dansker har genfundet formen i efteråret efter lejeaftalen til FCK kom i stand.
Mohamed Daramys ophold i Ajax var ikke nogen kæmpesucces, men den unge dansker har genfundet formen i efteråret efter lejeaftalen til FCK kom i stand.Flashscore

I det hele taget er 20-årige Daramy, der har fire A-landskampe på CV'et, godt tilfreds med den nuværende situation i klubben taget sæsonstarten i betragtning.

"Men der er stadig en masse ting, vi kan bygge videre på, når vi kommer ind i det nye år," kommer det fra Daramy. 

I første omgang er det dog vigtigt, at FCK kommer velforberedte til opgøret i det århusianske, for også Daramy forventer en intens affære mod AGF.

"Vi skal slutte godt af. Det ville være nedern at gå på ferie med et nederlag, så vi skal virkelig være der og give den hele armen, så fansene kan tage godt hjem og være glade," konstaterer 'Mo' Daramy, der allerede har spillet 86 Superliga-kampe i karrieren med 14 scoringer og ni oplæg til følge.

Islænding tilbage

Lørdag eftermiddag blev der sat 20 navne på holdkortet for FC København, 20 spillere der søndag tager turen til det østjyske. 

Mens der fortsat er fem spillere på den officielle skadesliste, så er den 19-årige islænding Hákon Arnar Haraldsson til gengæld tilbage i Neestrups trup, efter midtbanespillere afsonede karantæne i midtugens pokalkamp ude mod Thisted FC, hvor FCK skulle bruge forlænget spilletid på at sikre sig videre avancement i pokalturneringen. 

Sådan linede FC København op, da de i starten af oktober slog AGF 1-0 hjemme i Parken. Søndag er hverken Marko Stamenic eller Carlos Zeca til rådighed.
Sådan linede FC København op, da de i starten af oktober slog AGF 1-0 hjemme i Parken. Søndag er hverken Marko Stamenic eller Carlos Zeca til rådighed.Flashscore

Ude er altså Carlos Zeca, Akikunmi Amoo, Nicolai Boilesen, Mamoudou Karamoko og Marko Stamenic. 

Opgøret mod AGF, hvor profilerne Jesper Hansen og Patrick Mortensen nærmer sig hver sin rekord, sparkes i gang søndag klokken 14 og er weekends topkamp på Flashscore News.