Erfaren AGF-duo nærmer sig store rekorder: Ånder 'Duncan' og Mogens Krogh i nakken

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Erfaren AGF-duo nærmer sig store rekorder: Ånder 'Duncan' og Mogens Krogh i nakken

Erfaren AGF-duo nærmer sig store rekorder: Ånder 'Duncan' og Mogens Krogh i nakken
Erfaren AGF-duo nærmer sig store rekorder: Ånder 'Duncan' og Mogens Krogh i nakkenProfimedia
Både Patrick Mortensen og Jesper Hansen er tæt på at kunne skrive sig i historiebøgerne, for med deres mange mål og clean sheets nærmer de sig hver sin rekord i henholdsvis AGF og Superligaen.

Man skulle ikke tro, at det havde været tilfældet, hvis man havde tunet ind i slutningen af seneste sæson, men både Patrick Mortensen og Jesper Hansen står faktisk på tærsklen til to store rekorder, når AGF søndag møder FC København.

Det var ellers ikke ligefrem nogen stor sæson, Patrick Mortensen kunne sætte punktum for, da AGF lukkede nedrykningsspillet med et 2-2 remis mod FC Nordsjælland i slutningen af maj.

Nuvel, Mortensen kom faktisk på tavlen mod sjællænderne, men det var blot sæsonscoring nummer seks i Superligaen for den stærke angriber, og den faldt sågar i en ligegyldig kamp, for overlevelsen var allerede blevet en matematisk kendsgerning runden forinden. 

Men ikke desto mindre scorede han altså det mål, nummer seks i rækken, og sådan sluttede det også. En hel Superligasæson med blot seks scoringer, kun ét point fra nedrykning, overlevelsen som skrevet sikret på næstsidste kampdag. Og for at gøre ondt værre, var Patrick Mortensen dårligste mand, da Århus Stiftstidende ovenpå sæsonen gennemgik de gennemsnitlige karakterer. 

Fremtiden var tilmed usikker for Mortensen, med blot et halvt år tilbage på kontrakten da seneste sæson sluttede, og en forlængelse i Aarhus lod vente på sig. Men den kom. 

Brandvarm sæsonstart

Og Uwe Rösler skal nok prise sig lykkelig for, at forlængelsen med AGF kom, som den altså gjorde i slutningen af juli. En kontrakt frem til 2024 satte både AGF-ledelsen og Patrick Mortensen deres respektive kruseduller på. 

Måske trives Patrick Mortensen bare bedst med styr på fremtiden, for mens han havde mere end bare almindeligt svært ved at score mål i David Nielsens sidste sæson som AGF-træner, så er den 33-årige spydspids knaldhamrende varm i denne sæson. 

Patrick Mortensen har i det store hele været en skarp mand, siden han vendte retur til Superligaen i 2019 efter et længere ophold i norske Sarpsborg 08.
Patrick Mortensen har i det store hele været en skarp mand, siden han vendte retur til Superligaen i 2019 efter et længere ophold i norske Sarpsborg 08.Flashscore

For før søndagens opgør mellem AGF og FCK er der faktisk ingen, der har scoret flere Superligamål i indeværende sæson, end Patrick Mortensen har. Godt nok deler han førstepladsen med FCN's kæmpetalent Andreas Schjelderup, men det er altså ikke desto mindre en meget, meget anderledes udgave af Patrick Mortensen, der i denne sæson løber rundt i det århusianske. 

Faktisk har hans ni Superligascoringer hidtil i denne sæson bragt ham ganske tæt på en imponerende milepæl og stor rekord. For pludselig er det kun to mål, der adskiller Morten 'Duncan' Rasmussen og Patrick Mortensen på AGF's alltime topscorerliste i Superligaen. 

Med den 33-årige frontløbers stærke sæsonstart in mente virker det utænkeligt, at han ikke skulle overhale 'Duncan,' før sæsonen er overstået - måske bliver det endda allerede søndag, hvis Mortensen skulle præstere at score sit andet Superliga-hattrick for AGF. I så fald vil han nemlig ramme 59 scoringer i Superligaen for AGF, ét mål mere end 'Duncan' formåede. 

Det vil sikkert glæde mange AGF-tilhængere, hvis Jesper Hansen vipper Mogens Krogh af pinden. I 1996 knuste netop Krogh AGF's drømme om et dansk mesterskab med en scoring.
Det vil sikkert glæde mange AGF-tilhængere, hvis Jesper Hansen vipper Mogens Krogh af pinden. I 1996 knuste netop Krogh AGF's drømme om et dansk mesterskab med en scoring.Profimedia

Nærmer sig Mogens Krogh

Mens det altså i teorien allerede kan lade sig gøre for Patrick Mortensen at overhale Morten 'Duncan' Rasmussen i søndagens opgør, så må Jesper Hansen væbne sig med lidt tålmodighed, hvis han ønsker at tage den vilde rekord, han efterhånden er snublende tæt på. 

For tæt på, det er han. Mens Mortensen altså kan skrive sig i AGF's historiebøger med tre mål, så kan Jesper Hansen nemlig skrive sig i Superligaens historiebøger med tre clean sheets. Det kan han selvsagt ikke nå i én kamp, men ligesom for Mortensen er der gode chancer for, at den 37-årige tidligere Nordsjælland- og Midtjylland-keeper når rekorden i indeværende sæson.

Det er nemlig allerede lykkedes for Hansen at holde buret rent fire gange, siden sæsonen blev skudt i gang. Det giver Jesper Hansen 123 Superliga-clean sheets gennem sjællænderens flotte og lange karriere. 

Rekorden tilhører, lidt endnu i hvert fald, Brøndby-legenden Mogen Krogh, der i sine 371 Superligakampe kunne gå fra banen 126 gange uden at have lukket en scoring ind. Til sammenligning spiller Jesper Hansen søndag sin Superligakamp nummer 358. Dermed har Hansen holdt buret rent i imponerende 34,5 procent af alle sine kampe i den bedste danske række. 

De seneste indbyrdes opgør mellem AGF og FCK har været nogle utroligt tætte kampe.
De seneste indbyrdes opgør mellem AGF og FCK har været nogle utroligt tætte kampe.Flashscore

Søndag skal han altså forsøge at tage clean sheet nummer 124, når AGF hjemme på Ceres Park tager imod FC København. Opgøret sparkes i gang klokken 14 og er weekendens topkamp på Flashscore News.