Holger Rune fuldendte sit svendestykke - Slog Djokovic i neglebider

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Holger Rune fuldendte sit svendestykke - Slog Djokovic i neglebider
En emotionelt drænet Rune på knæ efter sit matchpoint.
En emotionelt drænet Rune på knæ efter sit matchpoint.Christophe ARCHAMBAULT / AFP
Der var lagt op til dansk tennishistorie, da Holger Rune stillede op til sin største finale foreløbigt i karrieren. Her mødte han den levende legende Novak Djokovic i ATP Masters 1000-turneringen i Paris. Det blev en særdeles tæt omgang, hvor Djokovic undervejs måtte få en tiltrængt gang lårmassage flere gange. Det havde han også brug for, for Runes fysik blev afgørende. Efter en hårrejsende afslutning vandt danskeren med 3-6, 6-3, 7-5.

I første sæt havde den bundrutinerede serber god fod på den 19-årige dansker, og med en ganske sikker indsats hev han sættet hjem med 6-3 på 36 minutter. I anden sæt var det dog en helt anden snak, og Runes serv begyndte for alvor at sidde på den efterhånden klassiske stil med stor selvtillid på andenserverne og et løbemønster, der mindede meget om den lidt yngre udgave af hans modstander med de 21 Grand Slam-titler. 

Det udmøntede sig i, at Rune gengældte "tjenesten" og ligeledes tog sættet med 6-3. Djokovic lignede for alvor en 35-årig, der spillede mod en 19-årig på dette tidspunkt. Rutine fornægter sig dog sjældent, og Djokeren lagde hårdt ud i det tredje sæt, hvor han udnyttede lidt svækket opmærksomhed fra den unge dansker til at bryde til 3-1. Rune stak dog ikke op for bollemælk og brød straks tilbage til 2-3. Nu havde han mulighed for at serve en udligning hjem, og det gjorde han i sikker stil. Nu var kampen for alvor på kogepunktet, og det var tydeligt at høre, at publikum var på den unge underdogs side.

Djokovic var ikke til sinds at bøje for det pres, han har unægteligt også prøvet værre, og han kom igen foran 4-3 på sin efterfølgende serv. Efter et hæsblæsende parti fik Rune hevet den tilbage på 4-4, og nu lignede det for alvor en afgørelse på tiebreak. Djokovic forsøgte at sende danskeren til både højre og venstre i klassisk stil, men Runes løbestyrke gjorde det svært for serberen at gøre det afgørende.

Han brød på imponerende vis Djokovic følgende serv, og dermed kunne danskeren altså selv serve en imponerende triumf hjem. Det holdt dog særdeles hårdt, for den gamle på den anden side af nettet er ikke kendt for at være en type, der lægger sig ned, og Rune var flere gange tæt på, men fordelen svingede konstant fra side til side i en afslutning, der ikke var for de sarte. Efter adskillige hårfine dueller sendte Djokovic dog bolden i nettet efter endnu en kanonserv fra Rune, der dog også lavede syv dobbeltfejl undervejs, hvoraf den sidste især var tæt på at koste en tur ud i tiebreak.

Det blev dog ved skrækken, og derfor kan danskeren nu fejre den største danske triumf i herretennis nogensinde. Vi har vist næppe fået hugget de sidste runer i denne sten.