Norsk medie kårer bedste håndboldspillere: Dansk målvogter opnår flot placering

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Norsk medie kårer bedste håndboldspillere: Dansk målvogter opnår flot placering

Sandra Toft var i december med til at vinde medaljer for tredje slutrunde i streg med det danske kvindehåndboldlandshold.
Sandra Toft var i december med til at vinde medaljer for tredje slutrunde i streg med det danske kvindehåndboldlandshold.Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Norske Topphåndball har ovenpå årets verdensmesterskaber kåret de 50 bedste kvindelige håndboldspillere i verden, og på listen er der blevet plads til syv danskere, hvoraf en enkelt er at finde i top 10.

Kvindernes håndboldverdensmesterskaber er netop lige overstået, Frankrig kåret som vindere efter finalesejr over Norge med Danmark som bronzemedaljetagere, og nu kårer det norske håndboldmedie Topphåndball så de bedste 50 kvindelige håndboldspillere. 

Måske er det ikke så overraskende, at en nordmand indtager førstepladsen, nemlig Team Esbjergs suverænt dygtige bagspiller Henny Reistad, ligesom top tre rundes af med den norske målvogter Katrine Lunde, med russiske Anna Vjakhireva mellem de to på andenpladsen, men danskerne er også fint repræsenteret på listen. 

Således er listens næstbedste målvogter den danske landsholdskeeper Sandra Toft, der til daglig spiller i ungarske Győr. Danskeren indtager en fornem ottendeplads. 

I alt er syv danskere på listen, men det er altså kun Sandra Toft, der har fundet vej til top 10, mens landsholdets anden målvogter, Althea Reinhardt, slet ikke er at finde i top 50 på trods af en fantastisk VM-slutrunde. 

Til gengæld er to af de danske bagspillere i top 20, med Odenses Mie Højlund på plads nummer 12 og den stærke Metz-spiller Kristina Jørgensen som nummer 19, begge med markant forbedrede placeringer i forhold til seneste år. 

Også Mette Tranborg og Anne Mette Hansen har sneget sig med blandt de første 30 på listen, mens de resterende to danskere er med på nogle af de yderste mandater. Således er både Emma Friis og Line Haugsted også at finde på listen som nummer henholdsvis 48 og 47. 

Landstræner Jesper Jensen kan måske nok kun tælle én af sine landsholdsspillere i top 10, men til gengæld kan den tidligere spiller konstatere, at to af hans bagspillere i Team Esbjerg, hvor han er endnu cheftræner frem til sommer, er i top fem. Foruden føromtalte Henny Reistad er Nora Mørk, der fredag har forlænget sin kontrakt, nemlig med som nummer fem.