Danske håndboldkvinder lider ufatteligt bittert nederlag i VM-semifinale efter flot præstationHenning Bagger/Ritzau Scanpix
De danske håndboldkvinder fik efter en ellers fremragende præstation en hård skæbne, da de efter forlænget spilletid tabte VM-semifinalen til Norge med 29-28 efter at Team Esbjergs Henny Reistad scorede i allersidste sekund af kampen.

VM-semifinalen mellem Danmark og Norge blev lige nøjagtig så hektisk, dramatisk og infernalsk larmende, som man kunne have håbet på.

Det danske publikum i Boxen havde dog håbet på et andet resultat. Norge vandt med 29-28 efter forlænget spilletid og skal nu spille finale mod Frankrig eller Sverige. Danmark må nøjes med bronzekamp.

Danskerne var ellers foran i over 57 minutter, indtil nordmændene overtog føringen til allersidst.

Kristina Jørgensen viste stort mod og udlignede på straffekast med få sekunder igen og fremtvang den forlængede spilletid.

Her var det uhyre tæt, og ingen af de to hold kom nogensinde foran med to. Spændingen blev højnet af, at der var problemer med haluret i det sidste minut, og Danmarks angreb i jagten på en udligning blev holdt tilbage flere gange.

Det endte med en scoring af Kristina Jørgensen på straffekast, men Henny Reistad steg op og afgjorde kampen til Norges fordel i sidste sekund.

Kathrine Heindahl måtte bæres fra banen
Kathrine Heindahl måtte bæres fra banenHenning Bagger/Ritzau Scanpix

Undervejs i kampen måtte brølstærke Kathrine Heindahl grædende bæres fra banen efter at have fået en nordmand ned over sit knæ.

Det dæmpede kortvarigt stemningen i Boxen, der ellers kogte kampen igennem.

De fyldte sæder var klædt i rødt, men larmen fra koklokker afslørede, at det ikke kun var danskere, der havde fundet vej til Boxen.

Koklokkerne forstummede dog, da kampen kom i gang. De norske spillere var fuldkommen fra den og lavede besynderlige fejl, som man aldrig ser dem lave.

Det danske forsvar var samtidig på et hidtil uset højt niveau. De ellers gennembrudsstærke nordmænd kunne simpelthen ikke komme igennem, og når de skød fra distancen, så pillede Althea Reinhardt pynten af dem.

Under opvarmningen var den danske keeper rasende, efter at hun blev ramt i hovedet af en bold. Så spændingsniveauet var i top, og hendes kendskab til de norske stjerner fra den danske liga skinnede igennem.

Offensivt gled det danske spil som i smør, og Kathrine Heindahl blev spillet fri til at score fire af de første fem danske mål, der skabte en overraskende stor føring på 5-1.

Det danske forsvar havde svært ved at holde Henny Reistad
Det danske forsvar havde svært ved at holde Henny ReistadProfimedia

Norge blev kortvarigt sparket i gang af Stine Oftedal, der drev Norge til tre scoringer i træk. Men Danmark var et niveau bedre, og taget lettede, da Louise Burgaard på kontra moste sig mellem to nordmænd og scorede.

Samtidig fortsatte nordmændene med at lave fejl på stribe, og Danmark gik til pause med en femmålsføring. Det så godt ud for danskerne, men Norge må man ikke melde ude. Det så man omgående efter pausen.

Føringen skrumpede hurtigt til to, og Danmark skulle bruge over seks minutter på at få bolden over stregen igen.

De danske spillere begyndte at fumle bolde væk i angrebet, mens især Stine Oftedal og Henny Reistad skruede niveauet op i det norske angreb.

Norges spil hang virkelig godt sammen, og efter små 58 minutter kom udligningen og kort tid derefter også den norske føring.

Kristina Jørgensen tvang kampen ud i forlænget spilletid med sit mål på straffekast få sekunder før tid, og så blev det afgjort på marginaler.