Danmark skal stoppe frygtindgydende norsk trio: "Det er rigtig dygtige spillere"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Danmark skal stoppe frygtindgydende norsk trio: "Det er rigtig dygtige spillere"

Nora Mørk (til venstre) er blot en af de spillere, som danskerne skal have styr på.
Nora Mørk (til venstre) er blot en af de spillere, som danskerne skal have styr på.Beate Oma Dahle/NTB/Ritzau Scanpix
Sandra Toft ved godt, at hun underdriver, når hun taler om Norges bagkæde.

"Den er jævnt god," siger hun med et skævt smil.

Når Danmarks håndboldkvinder fredag skal forsøge at spille sig i VM-finalen, er det afgørende, at de i hvert fald har en lille smule styr på trioen, der med power, fart og opfindsomhed styrer det norske angrebsspil.

Men Stine Bredal Oftedal, Henny Reistad og Nora Mørk er nærmest umulige at tøjle.

"Det er tre rigtig, rigtig dygtige spillere med forskellige kompetencer. Nora har "vinnerskalle", som de siger i Norge. Hun vil vinde for enhver pris og pisker holdet frem. I kampen mod Frankrig var det for eksempel hende, der satte det sidste angreb op. Det var ikke træneren."

"Henny Reistad er bare en maskine, der kan det hele, og Stine, som jeg spiller med til daglig, er en leder på en anden måde. Det er en vild bagkæde," siger Sandra Toft.

Landstræner Jesper Jensen træner til daglig Nora Mørk, som har defineret norsk landsholdshåndbold i noget, der ligner et årti.

"Hun kan slå til, når det gælder. Hun er en fantastisk spiller og et af de klogeste håndboldhoveder på den internationale scene," siger Jesper Jensen.

"Hun har en evne, som også Sandra Toft har. Hele verden kan ramle omkring dem, men når der bliver fløjtet op til de afgørende kampe, så står de der," siger han.

Kathrine Heindahl er en af de danskere, der skal forsøge at stoppe trioen.

"Når man har muligheden, skal man slå til. De vil gerne spille med rytme et stykke fra forsvaret, og de er ikke så glade for at komme ind til forsvaret. Så jo mere vi kan bryde rytme og sætte hårde tacklinger ind, jo mere kan vi dæmme op for det," siger forsvarsspecialisten.

Sandra Toft ved godt, at Danmark ikke kan tøjle alle tre i alle 60 minutter, men selv er hun forberedt til tænderne.

"Jeg ser rigtig meget video. Vi forbereder os på, at de selvfølgelig kommer til at score mål. Det kan vi ikke hindre dem i. Men det gælder om at tage de rigtige bolde på de rigtige tidspunkter," siger hun.

Om Danmark kan holde snor i trioen, finder vi ud af 17.30 fredag eftermiddag.