Psykologisk slåskamp kommer til at præge semifinalebrag mellem Danmark og Norge

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Psykologisk slåskamp kommer til at præge semifinalebrag mellem Danmark og Norge

Danmark og Norge kan få svært ved at overraske hinanden.
Danmark og Norge kan få svært ved at overraske hinanden.Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
De kender hinanden på kryds og tværs.

De spiller med hinanden og mod hinanden. Ja, Danmarks landstræner er sågar klubtræner for nogle af de allerstørste stjerner på det norske landshold.

Derfor bliver det svært for nogen af deltagerne i VM-semifinalen mellem Norge og Danmark fredag aften at overraske.

"Men man kan forsøge, siger Jesper Jensen, som imidlertid godt ved, at nordmændene ikke er fuldstændig tabt bag en vogn."

"De er også dygtige, og de finder også deres vej. Og det er altid et sjovt spil, siger landstræneren og medgiver, at der går omvendt psykologi i den."

"Der bliver helt sikkert tænkt mange tanker hos spillere som Nora Mørk og Henny Reistad. Men det gør der også den anden vej," siger Jesper Jensen om de to norske spillere, der måske kender ham bedst.

Norske Kristine Breistøl, som også bliver trænet af Jesper Jensen i Esbjerg, er enig med sin træner, som fredag er modstander.

"Jesper ved, at vi kender mange af de systemer, som han bruger. Så vi skal prøve at regne ud, hvad de vil komme med. Men de kommer selvfølgelig også til at prøve at regne ud, hvad vi kommer med," siger hun med et grin.

Før store klubkampe har Jesper Jensen tidligere prædiket, at det er individualisterne, der er afgørende i kampe som den, der venter fredag. Og det holder han fast i.

"Det er meget personbåret, når vi kommer hertil. Vi har meget video på hinanden efter mange år og mange drabelige dyster, og der er et enormt kendskab mellem holdene. Så det er individualisten, der kommer til at afgøre det, hvis kollektivet kan bære," siger Jesper Jensen.

Spørger man bookmakerne, er Norge ret klar favorit. Spørger man nordmændene, er det fifty-fifty. Men det giver Sandra Toft ikke meget for.

"Jeg synes, at de er favoritter. De har stået i den semifinale og vundet den så mange gange, og de har så mange guldmedaljer."

"De har et fantastisk hold, og jeg synes, at de er stærkere i år end sidste år. Vi ved, at vi skal ramme topniveau for at slå Norge," siger Sandra Toft.

Jesper Jensen siger, at han ikke går op i, hvem der er favorit.

"Men i et historisk perspektiv skal vi være glade, hvis det er fifty-fifty i en semifinale mod Norge," siger han med henvisning til de bunker af guldmedaljer, nordmændene har hentet, siden Danmark senest vandt noget af guld i 2004.