Fra én superstreg til en anden: Ringkøbing-chef er ikke overrasket over nyt gennembrud

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Fra én superstreg til en anden: Ringkøbing-chef er ikke overrasket over nyt gennembrud

Nanna Hinnerfeldt har spillet i alt 107 kampe i den bedste danske kvindehåndboldrække med 213 mål til følge.
Nanna Hinnerfeldt har spillet i alt 107 kampe i den bedste danske kvindehåndboldrække med 213 mål til følge.Ole Nielsen
I Ringkøbing Håndbold er 24-årige Nanna Hinnerfeldt i gang med en dominerende sæson på stregen, sæsonen efter at veninden og den nu forhenværende holdkammerat Alberte Simonsen leverede en lignende sæson i det vestjyske. I et interview med Flashscore.dk fortæller cheftræner Jesper Holmris dog, at det store gennembrud på ingen måde kommer som nogen overraskelse. Hinnerfeldt imponerede nemlig allerede for flere år siden, men blandt andet en slem skade har forsinket gennembruddet.

Da årets hold i kvindehåndboldligaen skulle sættes i april 2023, var det med stjernenavne som Henny Reistad, Dione Housheer og Viborg HK’s helt store norske gennembrud, Emilie Hovden, der straks blev solgt til den ungarske storklub Győr. Men på stregen, der stod såmænd Ringkøbing Håndbolds imponerende Alberte Simonsen efter en stor sæson.

Nu har den vestjyske klub så fået sig en ny stjernestreg, for Simonsen sikrede sig med sin flotte sæson også en kontrakt i Viborg HK, men for Ringkøbing-chef Jesper Holmris var det en smal sag at udfylde det tomrum, Simonsen efterlod sig. Nanna Hinnerfeldt er nemlig bare trådt til, løftet sit spil til et nyt niveau, taget ligaen med storm præcis som Alberte Simonsen gjorde det sæsonen forinden. Måske kommer stregspillerens gennembrud som en overraskelse for nogle, men cheftræner Jesper Holmris er absolut ikke én af dem.

”Når vi ser dem til daglig, er det jo ikke overraskende. Altså, for mig er det ingen overraskelse, at Nanna er en af de bedste stregspillere i ligaen sammen med Maren Aardahl og Tabea Schmid. Hun overstråler jo de danske landsholdsstregspillere,” fortæller Jesper Holmris i et interview med Flashscore.dk med henvisning til blandt andre Sarah og Rikke Iversen.

I seneste sæson blev det til syv optrædener på rundens hold for Ringkøbings dengang helt store stjerne, Alberte Simonsen, men allerede nu har Hinnerfeldt overgået sin tidligere holdkammerat, for med inklusionen på 22. rundes hold, er den 24-årige stregspiller nu helt oppe på ni optrædener på rundens hold alene i denne sæson.

Som ungdomsspiller opnåede Nanna Hinnerfeldt 27 U-landskampe.
Som ungdomsspiller opnåede Nanna Hinnerfeldt 27 U-landskampe.Ole Nielsen

Stort spil i Sydkorea

Gennembruddet har dog været flere år undervejs, for allerede da Jesper Holmris i 2019 overtog styringen i den vestjyske klub umiddelbart efter en nedrykning til 1. division, var talentet hos både Simonsen og Hinnerfeldt tydeligt.

”Da jeg startede, var vi i Sydkorea på træningslejr, og der var hun med i en turnering, hvor vi trods alt spiller mod både Angola, Sydkorea, et russisk og et rumænsk hold, der lå relativt godt i deres respektive rækker, og der var jeg meget imponeret og tænkte: Hold da op, der er to stregspillere her, man ikke rigtigt har hørt om,” kommer det fra Holmris om Hinnerfeldt og Simonsen.

Men blot kort tid efter måtte Holmris strege Hinnerfeldts navn ud på listen over tilgængelige spillere, da den dengang kun 20-årige rev sit korsbånd over i et solouheld under en samtræning med det daværende FC Midtjylland, hvor Hinnerfeldt selv tidligere havde spillet.

”Ellers tror jeg faktisk, at hun havde fået en stor sæson allerede det år,” lyder dommen fra Holmris, der har stået i spidsen for Ringkøbing lige siden nedrykningen i 2019.

En så slem knæskade tager lang tid at komme sig over, og måske har det været medvirkende til, at gennembruddet først kommer som 24-årige for den fysisk stærke stregspiller. Spørger man Jesper Holmris, er den slags ofte bare et spørgsmål om timing.

”Én ting er, at Alberte, som i øvrigt er hendes bedste veninde, lavede sådan en sæson, men hendes skade gjorde måske også, at hun hele tiden lige har ledt efter de sidste procenter. Men jeg tror også, at vi havde set det samme, hvis vi havde ladet Nanna spille noget tidligere. De skal egentlig bare have tilliden og spilminutterne, så kommer det lidt af sig selv, men jeg synes, at hun har lagt lag på,” pointerer den 53-årige cheftræner.

I 2017 var Nanna Hinnerfeldt med til at vinde EM-bronze med det danske U19-landshold.
I 2017 var Nanna Hinnerfeldt med til at vinde EM-bronze med det danske U19-landshold.Ole Nielsen

Den klassiske stregspiller

For også i seneste sæson kunne Hinnerfeldt opleves på halgulvene, dengang dog primært i defensive roller og med enkelte minutter i angrebet, der førte i alt 44 scoringer med sig, en hæderlig høst som stregspilleren dog for længst har overgået i denne sæson, hvor det hidtil er blevet til 97 mål på 126 forsøg, flest blandt alle stregspillere i den bedste danske kvinderække.

”Hun er jo en lidt mere klassisk stregspiller sammenlignet med Alberte. Hun er fysisk stor, dækker treer, god teknik på screeningspillet, men hun har også nogle af de dyder, som Alberte har, i og med at hun er god til at gribe og god til at rykke. Men hun har jo måske ikke den samme eksplosivitet og fart op i banen, som Alberte har,” kommer det fra Holmris, når han skal beskrive sin stjernestreg.

Også i denne sæson imponerer Hinnerfeldt dog, foruden sine mange scoringer, med sit defensive arbejde. Hele 26 gange har stregspilleren blokeret skud, flest i kvindeligaen efterfulgte af Aimée von Pereiras 23 og Mathilde Storgaards 20 blokeringer.

Ligesom de andre i Vestjylland

Det er dog ikke kun på banen, at den 24-årige streg er vigtig for Ringkøbing, der med 17 point i 22 kampe lige akkurat ligger udenfor slutspilspladserne på en øjeblikkelig placering som nummer 10 i kvindehåndboldligaen.

”Nanna er sådan en lederskikkelse for os og et omdrejningspunkt, men hun er egentlig en relativt stille, ydmyg pige, ligesom de andre der er ude i Vestjylland,” griner Holmris.

”Hun er anfører og spiller en kæmpe lederrolle. Da jeg kom til, var der et stort opbrud, fordi de var rykket ud af ligaen, og der var der rigtig mange, der stoppede. Michelle Brandstrup (nuværende direktør i Ringkøbing Håndbold, red.), som har været her i mange år, valgte at fortsætte, og Rikke Jensen kom til, som også er en stor personlighed. Men ellers har det været sådan nogle som Alberte og Nanna, der har været her, siden nedrykningen, der ligesom har været omdrejningspunktet,” forklarer Jesper Holmris til Flashscore.dk.

Med de mange optrædener på rundens hold, som kun er overgået af Maren Aardahl gennem de seneste to sæsoner, ser fremtiden lys ud for 24-årige silkeborgenser, og ifølge Jesper Holmris, kan man forvente, at det kun kommer til at gå én eneste vej for Hinnerfeldt.

”Hun er så hårdtarbejdende og så dedikeret, at det kun bliver bedre.”