Team Esbjerg sidder lunt på førsteplads efter sikker sejr mod sønderjyder

Team Esbjerg og træner Jesper Jensen cruiser mod det danske mesterskab.
Team Esbjerg og træner Jesper Jensen cruiser mod det danske mesterskab.Frank Cilius/Ritzau Scanpix
Team Esbjerg lægger afstand til efterfølgerne i Kvindeligaen, efter at holdet vandt 29-24 hjemme mod Sønderjyske.

Esbjerg har dermed vundet alle sine 16 kampe og har fire point ned til Ikast på andenpladsen.

Kampen begyndte ellers sløvt for Esbjerg, der efter godt fem minutter kun havde scoret et enkelt mål og indkasseret tre.

Sønderjyske var i store dele af første halvleg godt med i kampen. Men efter omkring 21 minutters spil satte Esbjerg tempoet op, og vestjyderne sluttede halvlegen med en firemålsføring på 17-13.

Anden halvleg blev ren cruise control for Esbjerg, der hurtigt udbyggede føringen til seks mål. Blandt andet på grund af et hav af fejlafleveringer af Sønderjyske.

Sønderjyderne prøvede forgæves i løbet af kampens sidste ti minutter at få bidt af forspringet, men kom aldrig op. Esbjerg vandt dermed sikkert 29-24.

Hjemmeholdets Henny Reistad endte som kampens topscorer med syv mål.

I Kvindeligaens andet tidlige opgør fortsatte Ajax Københavns mareridtssæson, da holdet tabte 23-29 hjemme mod Ringkøbing Håndbold.

Ajax København gik ellers til pause med en tremålsføring, men den blev sat over styr i anden halvleg.

Dermed har bundproppen Ajax København fortsat ikke formået at hente et eneste point i denne sæson, hvor holdet har tabt alle sine 17 kampe.