Fredericia-nederlag gør Aalborg til vinder af grundspil uden at spille

Aalborg er sikre på at vinde grundspillet uden at vinde
Aalborg er sikre på at vinde grundspillet uden at vindeClaus Fisker/Ritzau Scanpix
Aalborg Håndbold blev onsdag vinder af grundspillet i den bedste danske række for herrer. Og det var helt uden at spille i den hjemlige liga selv.

Fredericia, der var det eneste hold med muligheden for at indhente Aalborg, tabte overraskende 27-30 ude til Skanderborg AGF.

Med nederlaget har Fredericia fem point op til Aalborg på førstepladsen. Med to kampe tilbage af grundspillet kan Fredericia ikke længere nå helt op.

I første halvleg kom Fredericia foran med 10-7, men smed hurtigt føringen væk. I stedet tog Skanderborg AGF teten og kom foran 16-14 før pausen.

Hjemmeholdet fortsatte de gode takter i anden halvleg, og selv om det blev spændende til slut, fik Fredericia ikke point ud af det.

Fredericia reducerede til 27-28, men Skanderborg AGF lukkede og slukkede kampen med opgørets to sidste mål.

Fredericia-keeper Sebastian Frandsen ærgrede sig over nederlaget.

"Det var svært. Vi blev usikre, og der var for meget kaos. Skanderborg spillede flot, og defensivt var det ikke godt fra vores side.  Da det først rullede den forkerte vej, var det svært at få det til at rulle den rigtige vej," siger Sebastian Frandsen til TV 2 Sport.

Morten Jensen blev kampens topscorer med syv mål for Skanderborg AGF, og han var meget tilfreds med præstationen, der giver holdet en mulighed for at klemme sig med i slutspillet.

"Vi er i hvert fald ikke definitivt ude af slutspillet endnu. Så det er jo dejligt. Det var rart, at vi kunne ramme noget i denne kamp og vinde over Fredericia. Og nu er der stadig noget på spil for os," siger Skanderborg AGF-spilleren Morten Jensen til TV 2 Sport.

Skanderborg AGF er placeret på tiendepladsen, men har kun tre point op til TMS Ringsted og Ribe-Esbjerg på ottende- og syvendepladsen. Det er de otte bedste hold, der går videre til slutspillet.