Optakt: Skjern skal på noget af en mission imod Füchse Berlin og Gidsel tirsdag

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Optakt: Skjern skal på noget af en mission imod Füchse Berlin og Gidsel tirsdag

Skjern skal holde et skarpt øje med varme Gidsel.
Skjern skal holde et skarpt øje med varme Gidsel.Profimedia
Skjern er klare underdogs i kampen mod Füchse Berlin, men danskerne vil utvivlsomt jagte den spinkle mulighed for en overraskelse.

Der venter Skjern en uhyggeligt svær opgave, når de skal forsøge at vende et nederlag på 28-23, når de tirsdag skal på besøg i den tyske hovedstad, hvor Füchse Berlin venter.

Indbyrdes opgør

Skjern og Füchse Berlin har i alt mødt hinanden fire gange inden de to hold tørner sammen tirsdag. Her er det tyskerne, der har overhånden i de indbyrdes opgør. Füchse Berlin har nemlig vundet tre af de fire kampe, og vi skal helt tilbage til 2015 for at finde Skjerns eneste sejr over tyskerne.

I sidste uge var berlinerne, med Mathias Gidsel i en hovedrolle, simpelthen for stærke for Skjern, der var bagud fra start til slut i kampen.

Form

Skjern ligger godt til i den danske liga, hvor de er placeret på en fjerdeplads med 31 point efter 24 kampe. Den vestjyske klub er inde i en periode, hvor det enten bliver til nederlag eller sejr. I de seneste ti kampe er det blevet til fem sejre om fem nederlag. Skjern vil dog gøre alt, hvad de kan for at komme videre i European League tirsdag aften i Berlin.

Füchse Berlin kommer direkte fra et tungt nederlag til THW Kiel i weekendens topkamp i den tyske Bundesliga. Hovedstadsklubben ligger stadig nummer et, men de nærmeste forfølgere har spillet en kamp færre og kan derfor tage førstepladsen fra dem. I marts måned har de spillet to kampe mod tophold i Bundesligaen, hvor det altså er blevet til nederlag både mod Kiel og Magdeburg. De er dog stadig favoritter i European League-kampen mod Skjern.

Gidsel: "Vi er i en god position"

En af de største danske håndboldstjerner spiller for Füchse Berlin, og han hedder Mathias Gidsel. Gidsel har gang i en flot sæson for både klubhold og landshold. Samtidig har Gidsel spillet for Skjern som barn. Berlin-profilen har dog et helt klart mål for kampen mod sin barndomsklub.

”Vi vil rigtig gerne i kvartfinalen, og det er vi i en god position til”, siger Mathias Gidsel til Füchse Berlins hjemmeside.

Mathias Gidsels træner tror, at det bliver en hård kamp, da det tætte kampprogram gør det sværere at forberede sig til kampene.

“Det bliver helt sikkert en kamp præget af dueller. Vi har ikke meget tid til restitution og forberedelse forud for kampen, og derfor er vi nødt til at se på vores styrker og spille ud fra dem.” fortæller Berlin-træner Jaron Siewert til klubbens egen hjemmeside.

Kampe i kampen

Mathias Gidsel er en af verdens allerbedste håndboldspillere. I den første kamp mod Skjern leverede danskeren da også syv mål og præsterede ganske godt i sin tidligere hjemby. Tyskerne vil gerne slukke Skjerns drømme så hurtigt som muligt, og her kan Gidsels målfarlighed blive vigtig.

For Skjern handler det om, at forsvaret og målmanden skal have en god tirsdag aften. Samtidig skal jyderne udnytte de chancer, de får, når de er i angreb. Men uanset, om det bliver Robin Haug eller Christoffer Bonde, der starter i buret, så bliver målmændenes præstation uhyre vigtig, hvis de skal have en chance i Berlin

Du kan følge kampen her.