Skanderborg Aarhus slår nordmakedonere og er videre til europæiske knockout-kampe

Morten Balling og Skanderborg Aarhus er videre til knockoutrunden i European League.Kim Frost/Ritzau Scanpix
Selvom der stadig mangler tre runder af gruppespillet i European League, er Skanderborg Aarhus' håndboldmænd allerede sikker på en plads i knockoutfasen.

Det står klart efter østjydernes hjemmesejr på 24-22 over Eurofarm Pelister fra Nordmakedonien.

Samtidig tabte HC Motor nemlig til Füchse Berlin. Dermed kan Skanderborg-Aarhus ikke længere ende blandt gruppens to nederste hold, som ryger ud efter gruppespillet.

Avancementet har længe lignet en formalitet, efter at det danske hold indledte gruppespillet med fire sejre på stribe.

Først da man stod over for det tyske tophold Füchse Berlin blev stimen brudt.

Skanderborg Aarhus' sejr over nordmakedonerne var mere komfortabel, end cifrene kunne antyde. Kort før tid var stillingen 24-19, men lidt sjusk i slutfasen kostede et par reduceringer.

Første halvleg var derimod helt jævnbyrdig og sluttede 11-11 efter 30 rodede minutter, hvor gæsternes slovenske landsholdsmålmand Urban Lesjak voldte visse problemer.

Billedet ændrede sig dog totalt efter sidebyttet. De nordmakedonske gæster gik nærmest i opløsning i anden halvlegs første halvdel.

Holdets danske træner, Lars Walther, forsøgte at råbe liv i sine spillere i en timeout. Det hjalp dog ikke meget.

Lesjak holdt op med at være en levende målmandsmur. Og i den anden ende sendte nordmakedonerne adskillige bolde forbi Skanderborg-Aarhus-målet.

Gæsterne scorede kun to mål i det første kvarter, og den danske føring nåede op på 20-13, før Eurofarm Pelister omsider fik lidt gang i spillet igen.

Efter syv kampe har Füchse Berlin maksimumpoint og synes sikker på at vinde gruppe D. Skanderborg Aarhus skal formentlig kæmpe med spanske Bidasoa om andenpladsen.

Slutplaceringen bestemmer, hvilken modstander der venter i ottendedelsfinalerne.