Optakt: Skanderborg Aarhus skal gøre arbejdet færdigt i hjemmekampen mod Granollers

Det kan blive en stor dag for Skanderborg Aarhus, hvis det lykkedes at spille sig videre i turneringen.Profimedia
Der er gode muligheder for dansk deltagelse ved kvartfinalen i European League, når Skanderborg Aarhus skal følge op på sidste uges flotte sejr over det spanske storhold.

Skanderborg Aarhus står et rigtig fint sted forud for den anden ottendedelsfinale mod spanske Granollers. Det østjyske storhold tager tirsdag aften imod spanierne, når returopgøret skal spilles i Aarhus.

Indbyrdes opgør

I sidste uge hentede Skanderborg Aarhus en voldsomt flot sejr, da de på udebane slog Granollers med 34-32. Det var første gang, at de to klubber mødte hinanden, og her var det altså danskerne, der kunne trække sig sejrrigt ud klubbernes første opgør.

Sidste uges sejr kom i stand efter en rigtig flot første halvleg, hvor danskerne gik til pause med en føring på 20-12. Det spanske hold var dog noget bedre efter pausen og fik reduceret nederlaget fra otte mål til to mål. Der er derfor ingen garanti for, at det bliver en nem kamp for danskerne.

Form

Skanderborg Aarhus kan ud over det gode udgangspunkt også glæde sig over, at de generelt er godt kørende. I de seneste ti kampe er det blevet til otte sejre og blot to nederlag. Seneste nederlag var i weekenden, hvor holdet tabte til topholdet GOG. Den jyske klub er da også placeret på en flot sjetteplads efter en fin sæson.

De spanske modstandere ligger godt til i den spanske liga, hvor de er placeret som nummer to. Granollers er dog hele 11 point efter førerholdet Barcelona. Samtidig har de blot hentet to sejre i de seneste ti kampe, hvor det også er blevet til seks nederlag og to uafgjorte.

Dansk træner håber på bedre defensiv

Det blev som bekendt til en vigtig sejr for Skanderborg Aarhus i det første opgør mod Granollers. Danskernes cheftræner, Nick Rasmussen, er dog sikker på, at kampbilledet ikke kommer til at ligne det samme, som i det første opgør.

”Når man møder det samme hold inden for så kort tid, handler det om, hvem der har lært mest af den første kampe Jeg synes grundlæggende, at vi løste mange af de ting, vi havde forberedt hjemmefra. Jeg forventer selvfølgelig, at Granollers vil komme med nogle modtræk på det, vi præsterede dernede, men jeg forventer ikke, at de i hele kampen vil lægge det pres på os, som de gjorde de sidste fem minutter.” fortæller Nick Rasmussen til klubbens egen hjemmeside og fortsætter:

”Granollers har nogle dygtige unge spillere, sammen med en meget rutineret Garcia Robledo, som har spillet mange landskampe. Vi skal se, om vi kan være lidt bedre defensivt, end vi var i sidste kamp.”

Kampe i kampen

Det var en målrig kamp, da de to hold spillede sidst. Derfor kan det meget vel blive en kamp, hvor dem, der er skarpest foran mål, løber med sejren. I den første kamp lavede spanske Antonio Garcia Robledo seks mål for Granollers, og den rutinerede back kan meget vel spille en stor rolle i tirsdagens kamp.

Det danske hold skal muligvis sætte sin lid til færøske Hákun West av Teigum. Den 21-årige fløjspiller leverede hele ni scoringer i det første opgør, og hans træfsikkerhed kunne meget vel blive vigtig på hjemmebane.