Smertefuldt VM-nederlag sidder stadig i svensk målmand

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Smertefuldt VM-nederlag sidder stadig i svensk målmand

Andreas Palicka var i 2022 med til at vinde EM-guld med Sverige.
Andreas Palicka var i 2022 med til at vinde EM-guld med Sverige.Stuart Franklin/Getty Images via AFP
Man kan ikke just sige, at der er stor udskiftning blandt de hold, der kæmper om medaljer ved store mesterskaber i herrehåndbold i disse år.

Ser man bort fra Tyskland, der som værtsnation har kæmpet sig i en semifinale for første gang i fem år, er det Tordenskjolds soldater, der kan opleves, når EM kulminerer i Köln i de kommende dage.

Især fredagens første semifinale mellem Frankrig og Sverige er et håndboldhit, der er blevet grovspillet de senere år. De to nationer mødtes også i semifinalen ved VM 2021, EM 2022 og VM 2023.

Sverige har vundet to af duellerne, men tabte sidste år i Stockholm og gik glip af en VM-finale foran eget publikum. Det nederlag gør stadig ondt på den svenske veteranmålmand Andreas Palicka.

"Når du spiller et mesterskab på hjemmebane, har du store forventninger til dig selv."

"Vi havde slået franskmændene i to semifinaler før, men man kunne se, at de virkelig havde gjort deres hjemmearbejde. De spillede vel deres bedste kamp i årevis og var virkelig stærke den dag."

"Det gjorde ondt, og hvis du fungerer, som jeg gør som menneske, så vil de oplevelser sidde i dig resten af livet," siger Andreas Palicka.

I sidste års VM-semifinale var svenskerne alvorligt handicappet af, at spilstyreren Jim Gottfridsson var ukampdygtig med en skade.

Denne gang råder landstræner Glen Solberg til gengæld over en stort set skadesfri trup.

"Vi er på et andet niveau end sidste år, og hver kamp har sit eget liv. Vi møder nogle af de bedste individualister i verden, men vi glæder os," siger Solberg.

Hans franske kollega, Guillaume Gille, er forberedt på en jævnbyrdig semifinale.

"Det bliver en rigtig fight og som altid meget tæt, og vi møder en virkelig god modstander. Vi har spillet en fremragende turnering, og det er det her, vi arbejder for," siger Gille.

Kampen mellem Frankrig og Sverige begynder klokken 17:45.