Tysk semifinale trods nederlag: Kroatien lagde en dæmper på festen i Kölns inferno

Tyskland taber til Kroatien til sidst
Tyskland taber til Kroatien til sidstProfimedia
Først var der jubel, siden var der stille. Tysklands håndboldlandshold nåede semifinalen ved EM på hjemmebane, men led et bittert nederlag i slutningen af mellemrunden efter en kavalkade af brændte skud. Med semifinalebilletten i hus tabte landstræner Alfred Gislasons hold med 24-30 til Kroatien i Köln, og gik glip af den femte sejr i syv kampe.

Tyskland med playmakeren Juri Knorr i spidsen kunne allerede juble før kampen, da semifinalen allerede var sikret. Modstanderne på fredag er titelfavoritterne fra Danmark.

De tyske topscorere foran 19.750 tilskuere i den udsolgte Lanxess Arena var kaptajn Johannes Golla og Sebastian Heymann med fire mål hver. Tyslerne brændte dog mange chancer, og led onsdag aften deres første nederlag i Kölns "håndboldkatedral".

Tyskland manglede især konsekvens i angrebet, der havde en høj fejlprocent. Efter syv minutter uden et tysk mål, trak kroaterne anført af deres stærke målmand Dominik Kuzmanovic fra i anden halvleg, og var på et tidspunkt foran med seks mål. Det kunne hjemmeholdet ikke komme sig over.

Med fem point sluttede Tyskland mellemrundens gruppe I på andenpladsen, efter de ubesejrede olympiske mestre fra Frankrig. Men franskmændene, med deres 35-32 sejr over Ungarn, og islændingene med deres 26-24 sejr over Østrig, havde allerede skabt jubel i den tyske lejr inden kampstart.

Ved at nå de sidste fire sikrede det tyske hold sig, foruden en OL-billet, også direkte kvalifikation til VM-slutrunden, som afholdes i Kroatien, Danmark og Norge næste år.

Den sidste mellemrundekamp mod kroaterne var en afslappet opvarmning til semifinalen for Tyskland.

Det begyndte godt, og tyskerne kom godt fra start. Andreas Wolff havde fem redninger i målet efter blot otte minutter, og gav Tyskland en føring på to mål ved stillingen 5-3. I de følgende minutter blev det dog mere og mere tydeligt, at der ikke var noget på spil for det tyske hold i kampen mod de Kroatien, der havde udspillet deres rolle ved EM

Gislasons hold kom bagud med tre mål for første gang ved 10-13, men det var startskuddet til den bedste fase i det tyske spil til dato. Anført af bagspilleren Sebastian Heymann vandt Tyskland perioden med 4-0, og gik til pause med en smal føring.

Kampen forblev tæt efter pausen, og ingen af holdene formåede at trække fra før 19-19 i det 45. minut. Det blev dog efterfulgt af syv minutter med en række missede skud og ingen tyske mål, som Kroatien udnyttede til fulde.