Danmark slår polakker sikkert og er garanteret førsteseedning til EM

Danmark var i hopla i Ballerup Super Arena
Danmark var i hopla i Ballerup Super ArenaThomas Sjoerup/Ritzau Scanpix
De danske håndboldkvinder havde ingen problemer med at slå Polen for anden gang på få dage, og de er dermed garanteret førstepladsen i deres kvalifikationsgruppe til EM, samt en bedre seedning til slutrunden.

Med en føring på ni mål ved pausen var det tidligt at se, at det ville blive lidt af en walkover for Jesper Jensens tropper, og billedet ændrede sig ikke i anden halvleg af kampen i Ballerup Super Arena, hvor især Simone Petersen havde været en oplevelse i første halvleg.

Således var danskerne helt oppe på 27-15 på et tidspunkt, inden foden blev taget lidt af speederen. Kampen endte med 39-31 efter polakkerne fik spist sig lidt tilbage i kampen, men vigtigst af alt er Danmark nu gruppevinder af deres pulje.

De er dermed i øverste seedningslag, før der skal trækkes lod til EM i december.

Der var flow og tempo og meget få tekniske fejl. Alene i første halvleg scorede Danmark 22 mål - blot fire mindre end i hele kampen i Polen.

Ud over at samle point til EM-kvalifikationen gjaldt kampene for spillerne om at gøre reklame for sig selv, inden landstræner Jesper Jensen skal udtage sit OL-hold til sommer.

Ved legene i Paris er der kun plads til 14 spillere, og der bliver hård kamp om pladserne.

Landstræneren vil utvivlsomt delt flere plusser ud efter lørdagens kamp. Han fik blandt andet set Simone Petersen stå stærkt i billedet i kontraspillet og det etablerede angrebsspil i de første 30 minutter.

Til gengæld havde målvogteren Anna Kristensen nok håbet på en mere fremtrædende præstation, da hun afløste Sandra Toft efter pausen.

Kristensens ulempe var, at hun stod bag et forsvar, der faldt så meget i niveau i anden halvleg, at en arrig Jesper Jensen måtte tage en timeout og give spillerne en opsang.

Polakkerne fulgte med til 6-6, men blev i sidste del af første halvleg kørt over af et tempospil, der gav Danmark en føring på 22-13 ved pausen.

Forsvarsspillet efter sidebyttet var det eneste minus. Efter en nimålsføring ved halvtid burde danskerne have vundet større.

EM spilles 28. november til 15. december i Schweiz, Østrig og Ungarn.