Hans Lindberg om snarlig afsked med landsholdet: Vi er nok ved at være der

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Hans Lindberg om snarlig afsked med landsholdet: Vi er nok ved at være der

Hans Lindberg under kampen mod Holland ved Golden League
Hans Lindberg under kampen mod Holland ved Golden LeagueProfimedia
Landsholdskarrieren synger på sidste vers for Hans Lindberg. EM i Tyskland giver Lindberg mulighed for at vende tilbage, hvor det hele startede med det danske landshold. Blandt andet et glædeligt gensyn med Hamburg. Det fortalte Hans Lindberg til Flashscore.dk, inden kursen blev sat mod Tyskland.

Tyskland er efterhånden blevet Hans Lindbergs andet hjem. Siden 2007 har bopælen haft tysk postnummer. Nu står Lindberg på tærsklen til sin slutrunde nummer 19 for Danmark.

”Jeg glæder mig helt vildt. Min første slutrunde var i Tyskland ved VM i 2007. Der er altid fyldte haller og fed stemning, så jeg er nok ikke den eneste der glæder mig”, lyder vurderingen fra Hans Lindberg til Flashscore.dk.

Med en dåbsattest, der siger 42 år, og en kontrakt efter sommerferien med HØJ Elite fra den danske 1. division, er den danske højrefløj smerteligt bevidst om, at det lakker mod enden.

”Jeg har før sagt, at en slutrunde kunne være min sidste. Jeg er bevidst om, at der nok ikke er så mange slutrunder tilbage i mig, og at vi nok er ved at være der,” siger Hans Lindberg inden afrejsen til München, hvor Danmark skal spille deres indledende gruppe.

Tyskland har i sagens natur en stor betydning i Hans Lindbergs liv. Først ni år i Hamborg, som siden blev fulgt op af otte i Berlin.

Skæbnen vil, at netop Hamborg er vært for en potentiel dansk mellemrunde, hvor Lindberg har fejret store triumfer, blandt andet et tysk mesterskab i 2011. Lindberg ser selvklart frem til gensynet med sin gamle hjemmebane.

”Det har jeg selvfølgelig lagt mærke til. Hamburg har en af de fedeste haller i Tyskland. Det er en fed by. Jeg kender en masse mennesker der, så det er klart noget, jeg ser frem til, hvis vi skulle komme så langt”.

Som så ofte før de senere år går Danmark ind til en slutrunde med medaljeaspirationer. Denne gang er ingen undtagelse, mener Lindberg, der i december måned blev den mest scorende spiller i Bundesligaens historie, da han rundede 3000 af slagsen.

”Jeg stiller høje krav til os. Jeg forventer ikke noget, men målet er selvfølgelig at gå videre. Vi skal være en del af det, der sker i Köln (finaleweekenden, red.)”, siger Lindberg, inden han uddyber.

”Vi kan jo bare se, hvor lang tid det er siden vi sidst vandt EM-guld. Det er 12 år siden. Vi er derfor parate til det, men der er mange om buddet”.

Siden debuten mod Polen i 2003 er det blevet til 292 landskampe og 788 mål. Dermed er Lindberg nr. 2 på den danske all-time liste over spillere med flest landskampe, kun overgået af Lars Christiansen med 338.

Danmark spiller sin første kamp torsdag aften, hvor modstanderen er Tjekkiet.