Skadesfri Simon Pytlick glæder sig til sit første EM: Jeg mærker intet til skaden

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Skadesfri Simon Pytlick glæder sig til sit første EM: Jeg mærker intet til skaden

Simon Pytlick forsøger et gennembrud i sin comeback-kamp
Simon Pytlick forsøger et gennembrud i sin comeback-kampProfimedia
Den hårdtskydende venstreback er blevet skadesfri før forventet, og melder sig klar til at jagte guld med Danmark. Siden comebacket er det blevet til tre kampe i Bundesligaen, hvor der ikke har været gener efterfølgende.

I januar 2023 bragede Simon Pytlick ind på verdensscenen i håndbold, da han var en af de bærende kræfter bag det danske VM-guld.

Et år efter er en tilværelse på det sydlige Fyn i GOG, byttet ud med verdens bedste håndboldliga syd for grænse. Optakten til slutrunden har dog været plaget af en drilsk skade, men Flensburg-Handewitt backen er fit for fight, og glæder sig til din første EM-slutrunde på seniorplan. En slutrunde som Pytlick er blevet gjort opmærksom på, kan være sværere end VM, da der er flere hold med god kvalitet.

”Målet er 100 procent at vinde EM, det er der ingen tvivl om. Vi er dog godt klar over, at der er lang vej igen, før vi kan stå med det fineste metal om halsen. Det bliver en hård udfordring, og man skal være heldig og god nok for at kunne få guld”, lyder det fra Pytlick til EHFs hjemmeside.

I slutningen af oktober blev Simon Pytlick skadet i foden, i forbindelse med en kamp i Bundesligaen mod HC Erlangen. Bulletinerne lød på en skadespause der ville vare resten af 2023, men Pytlick kunne gøre comeback for sin tyske klub i midten af december.

”Lige nu har jeg det rigtig godt. Min fod har det fint, og jeg har ingen smerter under kampen eller efter kampen, og heller ikke dagen efter kampen. Jeg har gennemgået en del test for at se om det kunne holde og alt ser godt ud. Så min fod føles rigtig godt, og jeg er klar til at spille”, lyder den glædelige melding fra Pytlick.

De danske håndboldherrer er i øjeblikket på træningslejr, og skal inden slutrunden spille Golden League i Danmark, hvor modstanderne er Norge, Egypten og Holland.

Tiden i lejren skal blandt gå på at studere de kommende modstandere ved slutrunden.

”Når vi mødes med landsholdet i starten af januar, begynder vi virkelig at forberede os lidt mere direkte på modstanderne. Der er et hold i Grækenland, som jeg ikke kender så godt – jeg ved ikke, hvordan de spiller. Derudover er der to andre gode hold – især Portugal, som jeg synes er rigtig gode. Den taktiske del og forberedelsen er vigtig, når vi mødes med holdet, så vi også kan høre, hvad det er for nogle taktiske ting vores træner tænker på”, lyder det fra Pytlick, der er noteret for 22 landskampe siden debuten i november 2021.

Selvom Danmark og Pytlick er bookmakernes favorit til titlen, så mener Pytlick at der er flere hold der kan kaste grus i det danske maskineri.

Tyskland er en stor udfordring i år, især nu hvor de spiller på hjemmebane. Frankrig er som altid et tophold, såvel som Spanien og Sverige – Norge er også i god form synes jeg”, siger Pytlick, der heller ikke vil afskrive et hold som Island.

Danmark spiller deres første kamp ved EM mod Portugal den 11. januar.