Aaron Mensing om turbulent GOG-efterår inden EM: Det har været lidt kaotisk

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Aaron Mensing om turbulent GOG-efterår inden EM: Det har været lidt kaotisk

Aaron Mensing i kamp for Danmark ved Golden League
Aaron Mensing i kamp for Danmark ved Golden LeagueProfimedia
Den danske landsholdsspiller kan se tilbage på et begivenhedsrigt efterår både på og udenfor banen. Nu ser Mensing frem til sin anden slutrunde, hvor han vil trække på erfaringerne fra seneste EM.

26-årige Aaron Mensing er med blandt de spillere, der skal sikre Danmark det første EM-guld i 12 år. Personligt har det været et flot efterår for Mensing i GOG, hvor det er blevet til 85 mål i Herreligaen, og en kåring som månedens ligaspiller i december. Der har dog også været andet at se til i og omkring Gudme.

”Det har været lidt kaotisk hjemme i GOG. Det er der ingen tvivl om. Jeg har bare prøvet at have fokus på de ting jeg kan gøre noget ved. Som hold har vi også haft en masse snakke, som jeg synes har hjulpet os rigtigt meget”, siger Mensing til Flashscore.dk om et efterår på Sydfyn, der både har budt på en fyring af cheftræner Ian Marko Fog samt playmakeren Morten Olsen, på bagkant af dårlige resultater og andre omstændigheder.

Aaron Mensing er med til sin anden slutrunde for Danmark, når håndboldherrerne stempler ind i Olympiahalle i München torsdag aften. Med danskernes store favoritværdighed i bagagen, så er Mensing heller ikke i tvivl om, hvor den største fare lurer.

”Faren er, at alle rigtigt gerne vil slå os. Drengene har vundet VM tre gange i træk, så alle de andre hold vil nyde at slå os”, siger Mensing, der ikke selv har andel i nogle af VM-medaljerne. Hans eneste slutrunde for Danmark var ved sidste EM i 2022, hvor det blev til en bronzemedalje.

”Netop det at jeg har været med før, tror jeg kan hjælpe mig denne gang. Jeg har været lidt inde og ude af truppen, men jeg kender forløbet og ved, hvordan tingene de foregår”, lyder vurderingen fra Mensing.

Den hårdt skydende venstreback med det dobbelte statsborgerskab fik sin landsholdsdebut i 2021 efter at haft valget mellem Danmark og Tyskland. Mensing er født og opvokset i Sønderjylland i det tyske mindretal.

Siden debuten er det blevet til 20 landskampe, primært på venstreback-positionen hvor Danmark i forvejen råder over spillere som Mikkel Hansen og Simon Pytlick. Så hvad er hans rolle på landsholdet efterhånden?

”Det ved jeg ikke. Det må landstræneren hellere svare på. Jeg forsøger bare at gøre det så godt som jeg kan i GOG og med landsholdet, og så er det i sidste ende hans beslutning”, siger Mensing.

GOG-spilleren havde en stor rolle i Golden League-kampen mod Egypten i den forgangne weekend, og overordnet set er han godt tilfreds med udbyttet fra Golden League-turneringen. 

”Jeg synes egentlig, det har været fint. Der har været lidt for mange fejl i spillet, men omvendt har jeg haft mange skudchancer, som jeg er lykkes med. Så det har været lidt blandet, men alt i alt er jeg ret tilfreds”, lyder det fra Aaron Mensing.